Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

AK Partili Çalık: Hekimhan’a doğalgaz 2022 yatırım programına alınıyor

AK Partili Çalık: Hekimhan’a doğalgaz 2022 yatırım programına alınıyor
15.06.2021
234
A+
A-

 

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’nın Hekimhan ilçesinin de doğalgazın konforundan yararlanacağını belirterek, “AKSA yatırım bölgesi lisans kapsamına dahil edilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) başvurular yapıldı. 2022 yılı yatırım programına alınıyor” dedi.

 

Milletvekili Çalık beraberindeki partililerle birlikte Malatya’nın Hekimhan ilçesinde bir dizi ziyaret ve istişarelerde bulundu. Çalık, Hekimhan’daki temasları kapsamında ilk olarak AK Parti Hekimhan İlçe Başkanlığı’nın koordinasyonunda muhtarlarla bir toplantı gerçekleştirdi.

 

Muhtarlarla istişarede bulunarak sorunları dinleyen Çalık, Hekimhan’a bugüne kadar çok önemli yatırımlar yaptıklarını, bundan sonrada yapmaya devam edeceklerini belirtti. Hekimhan’a yapılacak yeni kamu yatırımlarını da toplantıda açıklayan Milletvekili Çalık, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu ifade ederek, “Hekimhan’ımıza 8 derslikli Fatih Anaokulu, 16 derslikli Sakarya Ortaokulu ve 8 derslikli Güzelyurt Ortaokulu yapacağız” dedi. İlçede 5,3 milyon TL tutarındaki spor salonunun bu yıl tamamlanacağını aktaran Çalık, ilçedeki futbol sahasının yapımının tamamlandığını ve gençlerin hizmetine sunulduğunu belirtti.

 

“17 MİLYON TL’LİK KARADERE GÖLETİ 2022 SONUNDA TAMAMLANACAK”

 

Öznur Çalık, Hekimhan ilçesinde 3 bin 300 dekar araziyi suya kavuşturacak Karadere Göleti’nin şantiye alanında incelemelerde bulundu. Çalık, 17 Milyon TL’lik göletin ikmal inşaatının bu yıl, şebekesinin 2022 sonunda tamamlanacağı bilgisini verdi. Milletvekili Çalık sözlerini şöyle sürdürdü; “Hekimhan’ımızın İğdir Mahallesi Uludere deresi üzerinde yer alan İğdir göletimizi de 2021 yatırım programına aldırdık. Bu göletimizle İğdir ve Başkavak Mahallerimizdeki 4 bin 250 dekar olan tarımsal alan basınçlı-borulu sulama sistemi ile sulanacak. Göletimizin proje çalışmalarına müteakip önümüzdeki yıl yapım ihalesine çıkılacak. Güzelyurt Karamahmut Gölet Sulamasının ihalesi de yapıldı. 3 milyon 431 bin lirayla ihaleyi kazanan firma işi 2022 yılı sonunda tamamlamış olacak. İş kapsamında 2 bin 500 dekar alan yağmurlama, damlama sistemde olmak üzere borulu şebeke ile sulanacak. Hasançelebi Karapınar Göleti ve sulamasıyla ilgili proje yapım ihalesi gerçekleşti ve projesi hazırlanıyor. Önümüzdeki yıl yapım ihalesi yapılacak. 2 bin 790 dekar alanı sulayacak Kurşunlu Göletimizin ikmali ve sulama ihalesi yapıldı. 6 milyon 934 bin lirayla ihaleyi kazanan firma işi 2022 yılı sonunda tamamlamış olacak. Budaklı Göletimizin sulama şebekesinin de ihalesi yapıldı. 4 milyon 200 bin lirayla ihaleyi kazanan firma işi 2022 yılı sonunda tamamlamış olacak. İş kapsamında 2 bin 250 dekar alan yağmurlama, damlama sistemde olmak üzere borulu şebeke ile sulanacak.”

 

“HEKİMHAN KULUNCAK ARASI YOL TAMAMLANACAK”

 

Hekimhan-Kuluncak yolu ile ilgili de bilgi veren Çalık, “Malatya-Sivas yolumuzu tamamladık. Kuluncak yolumuz bitmek üzere, çok az bir kısmı kaldı. Hekimhan-Kuluncak arası 27,6 kilometre uzunluğunda olup 2019 yılsonunda 21,9 kilometresi tamamlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda projenin geri kalan 5,7 kilometresi de tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

 

“2022 YATIRIM PROGRAMINA ALINIYOR”

 

Malatya’nın Yeşilyurt, Battalgazi, Doğanşehir, Darende, Akçadağ ilçelerinin doğalgaza geçmiş yıllarda kavuştuğunu anımsatarak, “Şimdi sıra Hekimhan’ımızda. Hekimhan’ımızın doğalgaza kavuşması için Enerji Bakanımız Fatih Dönmez, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz ve AKSA Doğalgaz yönetimiyle görüşmelerde bulundum. Hekimhan’ımızın AKSA yatırım bölgesi lisans kapsamına dahil edilmesi için başvurular yapıldı. 2022 yılı yatırım programına alınıyor” dedi.

 

“HEKİMHAN’A AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ YAPILACAK”

 

Çalık, sağlık alanında da Malatya’nın geneline olduğu gibi Hekimhan’a da önemli yatırımlar yaptıklarını kaydederek, Hekimhan İlçesi Yeni Mahalleye Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112’yi yatırım programına aldırdıklarını belirtti. TOKİ’nin de Hekimhan’a yatırım yapmaya devam ettiğini dile getiren Çalık, “Daha önce 96 konut yapılmıştı. Deprem nedeniyle yaşanılan bir süreç var. Bizim gördüğümüz, baktığımız pencere; Pütürge, Doğanyol, Kale, Battalgazi ve Yeşilyurt değil, tüm ilçelerimiz. Bu vesileyle de Hekimhan’daki hak sahibi vatandaşlarımızın evlerini TOKİ’nin yapmasını istedik. Dikenli Mahallemize 16 konut, Karadere Mahallemize 8 konut inşaatı yapımı sürüyor. Diğer mahallelerimizede konutlarımız inşa edilecek” dedi. Milletvekili Çalık, madencilik noktasında Hekimhan’ın çok önemli hedefler belirlediğini ifade ederek, Ermaden’in yapacağı yatırımın sadece Hekimhan’ın değil, Malatya ve Türkiye’nin de çok önemli bir şekilde destekçisi olacağını söyledi.

 

“CUMHURBAŞKANIMIZA TESPİTLERLE BİRLİKTE ARZIMIZI YAPACAĞIZ”

 

Malatya’da yaşanan zirai don felaketine de değinen Çalık, şunları söyledi: “26-28 Mart’ta ilimizin 11 ilçesinin muhtelif bölgelerinde özellikle çiçeklenme ve küçük meyve döneminde zirai dona bağlı zarar gelmiş vaziyette. Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli ile konuyu görüştüm. Sayın Bakanımız hemen valimize ve il müdürümüze talimatlarını verdi. Bütün ilçelerimizde sadece kayısı değil, ceviz ve bademin de hasar tespitlerinin yapılması istendi. 26-28 Mart ile 9-10-11 Mayıs’ta zirai don nedeniyle oluşan hasarlar tespit edildi. Yapılan hasar tespitlerinde kayısıda 176 mahallede, bademde 15 mahallede, cevizde 55 mahallede çiftçilerimizin zararları var. 2006 yılından beri biz kayısıyı çiçek dönemi de dahil olmak üzere don kapsamına aldık. Bu dünyanın hiçbir yerinde yok. Bu sadece Malatya’daki kayısı vesilesiyle don kapsamına alındı. TARSİM’den bugüne kadar vatandaşımıza 500 milyon liradan fazla destek verdik. 7 bin 863 çiftçimiz kayısıda, 30 çiftçimiz bademde, 900 çiftçimizde cevizden olmak üzere ürünleri zarar görmüş. 8 bin 793 çiftçimizin ürünü zarar görmüş durumda. Bu seneyle ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanımız tespitleri yaptırdı. Sayın Cumhurbaşkanımıza, tespitlerle birlikte arzımızı yapacağız.”

 

“AK PARTİ OLARAK 20 YILDIR ÜRETİM ODAKLI ÇALIŞMALARIMIZI DEVAM ETTİRİYORUZ”

 

Milletvekili Çalık, Hekimhan ilçesinde Malatya Ziraat Odaları’nın koordinasyon toplantısına da katılarak, oda başkanlarının taleplerini dinledi. Çiftçi dostu bir partinin mensubu ve yine çiftçi dostu bir liderin yol arkadaşı olmanın gururunu yaşadığını ifade eden Çalık, son 19 yılda Malatya’ya tarım ve ormancılık alanında 4,8 milyar lira destek ve yatırımda bulunduklarını söyledi. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) kayısı alımının Malatya adına önemli olduğunu ifade eden Çalık, “Kayısımızın Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından alımının gerçekleştirilmesi çiftçimize büyük katkı sağladı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kayısı alımı Malatya için bir milattı” dedi. Milletvekili Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vermiş olduğu destek ve yardımlarla bütün çiftçilerin gönlünü fethettiğini kaydederek, “Çiftçilerimize, ‘Genç Çiftçi Projesi’nden gençlerimizden başlamak üzere söylüyorum; gübre, mazot, ekipman, makine, alan bazlı, ürün bazlı destekler verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız bu anlamda her zaman çiftçilerimizin yanında olmuştur. Don ve afetten zarar gören çiftçilerimizin zararlarının karşılanması için çiftçilerimize tam destekte bulunmuştur. Ak Parti iktidarıyla birlikte 20 yıldır üretim odaklı çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Tarım şehri Malatya’nın daha da güçlenmesi için çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. İhracatımızın yüzde 80’i tarıma dayalı. 2002’den önce yağmur, dolu, çamur olurdu hükümetlerin ve bakanların ruhu duymazdı. Dondan zarar gören çiftçilerimize tarihinde ilk kez 90 milyon lira ödedik. Çok önemli olan TARSİM uygulamasını başlattık. Sigorta yaptırırken, primleri üreticimizin üzerine yük olarak bırakmayıp, primlerin yüzde 70’ini hükümet, devlet olarak ödüyoruz. TARSİM’in çıkmasının en önemli vesilesi Malatyalı çiftçilerdir. ‘Alınamaz’ denileni yaptık, çiçek dönemini de sigorta kapsamına aldık” dedi. Milletvekili Çalık beraberindeki partililer ile birlikte ilçedeki yatırımları da yerinde inceledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.