Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Hüseyin Söylemez, Kurban Bayramınız Mübarek Olsun

Başkan Hüseyin Söylemez, Kurban Bayramınız Mübarek Olsun
16.06.2024
89
A+
A-

Eğitim Bir Sen Malatya 1 Nolu Şube Başkanı Memur-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, Kurban Bayramı Nedeni İle Bir Mesaj Yayınladı.

Eğitim Bir Sen Malatya 1 Nolu Şube Başkanı Memur-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Söylemez, Kurban Bayramınız Mübarek Olsun

Bayram dirliktir, diriliştir, umudun tazelenmesidir. Yüreklerimizi birleştiren, kardeşliğimizi pekiştiren, kırgınlıklarımıza merhem olan ilahi bir hediyedir. Hayatlarımızın ilahi ruhla kuşatılmasıdır. Bayram zamana da mekânda da başka bir güzellik, başka bir neşe katmıştır. Üstat Sezai Karakoç; “Saatlarını çabuk tüket ey ulu gece/Kurban Bayramıdır en derin bayram bence” diyerek bayramın güzelliğini ve neşesini çağırır. Neşede ve güzellikte bir teslimiyet yok mudur?

Eğitim Bir Sen Malatya 1 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Kurban Bayramı da teslimiyeti ifade eder. Allah’a yakınlık, yakınlık ile teslimiyet arasındaki ilişki; Hazreti İbrahim-Hazreti İsmail üzerinden her Kurban Bayramı yeniden güncellenir, tazelenir. Bu idrak durumu Yunus Emre’nin “Ten nedir dostun yolunda ben anı terk etmeyem/Dost cemâlin görmeğe gel cânı kurbân edelim” mısraları ile tecelli eder. 

Kurban Bayramı da Allah’a adanan ve Allah adına kesilen kurbanların ihtiyaç sahipleri ile paylaşıldığı, kardeşlik örneklerinin en güzelinin yaşandığı kutlu bir zaman dilimidir. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek Kurban Bayramı’nın, bizleri birbirimize her zamankinden daha çok yakınlaştırmasını, kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmesini diliyor; milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum” 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.