Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

İŞ ADAMLARINA 10 MİLYON TL’LİK KIYAK

İŞ ADAMLARINA 10 MİLYON TL’LİK KIYAK
04.10.2018
163
A+
A-

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ MALATYA İL BAŞKANLIĞINDAN
İŞ ADAMLARINA 10 MİLYON TL’LİK KIYAK
Bilindiği üzere,Malatya 1.deprem kuşağında yer alan bir şehir olmasına rağmen, HYPERLINK “http://1.ve/” \t “_blank” 1.ve 2.Organize sanayi bölgelerinin olduğu bölgeler 2. deprem bölgesinde yer aldığı tespit edilmiştir.Malatya Organize sanayi bölgesindeki bir fabrika sigortası yapıldığında,sistem otomatik olarak 1.deprem bölgesini getirdiği için,aslında 2. deprem bölgesinde yer alan,1. ve 2. organize bölgesindeki 220 adet fabrikanın bina sigortası,sigorta şirketleri tarafından otomatik olarak 1. deprem bölgesine göre poliçeler tanzim edilerek, maliyeti yüksek olarak sigortaları yapılıyordu.
Hazine müsteşarlığı sigortacılık genel müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonrası,1. ve 2. Organize sanayi bölgesinde yapılan poliçelerin, 2.deprem bölgesine göre yapılması gerektiği ve sigorta şirketleri sistemlerine,Afad’dan alınacak deprem risk bölgeleri bilgisinin,Türkiye genelindeki sistemlerine eklenmesini ve sistemlerinde düzeltme yapmalarını talep ettik.Talebimiz kabul edildi.Bu sayede Fabrikaların Deprem sigorta giderlerinin,deprem riskinin azalması sebebiyle,%20-25 arasında, daha ucuz poliçelerinin yapılabileceği kesinlik kazandı.
Malatya organize sanayi bölgesinde bulunan,ilimizin en büyük fabrikalarından birinin sigorta giderlerinde, bu çalışma sayesinde, yıllık 500.000TL civarında indirim sağlanmış oldu.Bu çalışma ile,ilimizdeki 220 fabrika Deprem,Yangın vb poliçelerini yaparken fazladan ödedikleri 10 milyon TL civarındaki bir tutar,iş adamlarımızın cebinde kalmış oldu.
2017 yılında 46 Milyar TL prim üretimi olan ve sektörün %70’nin yabancıların elinde olduğu bir piyasada,sadece Malatya için değil diğer illerde de bu çalışmanın yapılması gerektiğini ve ,yabancılara fazladan ödenen tutarların ülkemiz ekonomisine kazandırılmasını da buradan yetkililere haberdar ediyoruz..
Kriz ortamında maliyetleri artan sanayicilerimize,Milliyetçi hareket partisi olarak yaptığımız  bu çalışma ile,sanayicilerimize bir nebzede olsa nefes aldırmış olmanın mutluluğunu yaşıyor,ileriki ünlerde de buna benzer çalışmalar ile sanayicilerimizin yanında olduğunu belirtmek istiyoruz.Hayırlı olsun.
Üreten kazansın,Türkiye kazansın…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.