TURGUT ÖZAL ÜNİVERSİTESİ’NDE KARİYER VE MARKA SOHBETLERİ BAŞLADI
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un üniversitedeki örencilerin kendi bölümleri ile ilgili sektörlerde isim ve kariyer yapmış insanlarla buluşmasını amaçlayan “Kariyer ve Marka Sohbetleri” etkinliğine Moda Tasarımcısı Işıl Reçber konuk olarak katıldı.
Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu’nun Moda ve Tasarım Bölümü’nde okuyan öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut’un davetlisi olarak üniversiteye gelen Moda Tasarımcısı Işıl Reçber ile bir araya gelerek, sohbet ettiler.
Bölümlere göre ‘Kariyer ve Marka sohbetleri’ düzenlenecek”Moda Tasarımcısı Işıl Reçber’e öğrencilerle yapmış olduğu sohbetten ve katkılarından dolayı teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Karabulut, “Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizi özelikle okudukları bölümlerle ilgili sektörlerde isim ve kariyer yapmış, marka sahibi olan değerli girişimcilerimizle buluşturarak ‘Kariyer ve Marka Sohbetleri’ düzenleyeceğiz. Bu etkinliğimizin ilk sohbetini gerçekleştirdik. Etkinliğimizi tüm bölümlerimize yönelik gerçekleştireceğiz. Akademik eğitim ile pratik alandaki başarıları da yan yana getireceğiz. Öğrencilerimize motivasyon vereceğiz. Mezen olurlarken sektörlerindeki mevcut durumu bilecekler. Birçok devlet kurumumuzun genç girişimcilere yönelik özel destekleri oluyor. Bu nedenle öğrencilerimizin çalışmalarını projelendirmesine yönelik de çalışmalar yürüteceğiz. Önce bir düşünmek, sonra yola çıkmak lazım, sonrasında hepsi geliyor” ifadelerini kaydetti.
Hayatınızda kendinize 24 saat içerisinde yeni bir şey ekleyin”
Moda Tasarımcısı Işıl Reçber, kendisinin moda ve tasarım sektörüne atılışı öncesi ve sonrasındaki gelişmeleri, marka sahibi olmadaki gelişmeleri de örnekleriyle öğrencilere anlattı.
Markalaşmak için öncelikle cesaretli ve öz güvenin, bunun yanında disiplin ve emeğinde çok önemli olduğunu belirten Moda Tasarımcısı Reçber sohbetinde şunları söyledi; “Moda ve tasarım diyorsunuz, bu bir vizyon meselesi. Bu anlamda kendinizi geliştirmek çok önemli, araştırma yapmak çok önemli. İmkanlarınız ve fırsatlarınız doğrultusunda gidip işinizle alakalı yerleri, kişileri tanımanız, görmeniz çok önemli. Akademik eğitimi de alarak gideceksiniz. Ama bir şekilde herkes her alanda akademik eğitim alabiliyor. İşte orada bırakmamak lazım. Onun sonrasında ‘Kendime ne katabilirim, daha fazla ne ekleyebilirim, vizyonumu, kültürümü, genel kültürümü nasıl geliştirebilirime’ bakmak lazım. Ben iki sene İspanya’da yaşadım. İspanyolların bir ata sözü vardır; ‘Her gün yeni bir şey öğrenmeden yatağa girmeyin’ diye. Hayatınızda kendinize 24 saat içerisinde yeni bir şey ekleyin. Moda ve tasarım; çok geniş kapsamlı. Eğer bir tasarımcı olmak istiyorsanız, moda sektöründe nereye gitmek istiyorsanız, önce kendi stilinizi ve çizginizi belirlemeniz lazım. Bu çok net. Bu demek değildir ki, ne giyiyorsunuz yada ne yapıyorsunuz? Hepsini kapsıyor. Önce bir stilinizi belirleyeceksiniz, belli bir çizginiz olacak, o doğrultuda gideceksiniz. Moda trendler ölüyor, ama stil her zaman kalıyor. Çizgi ve stilinizi belirledikten sonra bunun üzerinden yoğunlaşarak, bunun üzerinden kendinizi geliştirerek çok iyi noktalara gelirsiniz. ‘Ben Malatya’dayım, ben Şanlıurfa’dayım, ben İstanbul’dayım’ demenin hiçbir farkı yok. İlerlemek, vizyonunu ilerletmek ve geliştirmek tamamen kişinin kendisine bağlı.”
Işıl Reçber, öğrencilerden gelen soruları da tek tek cevaplandırarak sohbet etti.