Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

15. Uluslararası Arguvan Türkü festivali Yoğun İlgi Gördü

15. Uluslararası Arguvan Türkü festivali Yoğun İlgi Gördü
27.07.2022
86
A+
A-

23-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen 15. Uluslararası Arguvan Türkü festivali yoğun katılım ile tamamlandı.

Türkiye’nin tek ‘türkü’ festivali olan Arguvan Türkü Festivali’nin bu yıl 15’incisi 23-24 Temmuz tarihleri arasında ilçedeki Nazım Hikmet Meydan’ında düzenlendi. 2 gün süren festivalin son gününde Murat Ağaç, Cemal Öztaş, Selçuk Balcı, Ender Balkır ve Sasa sahne aldı.

Festivalde bir değerlendirme yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Arguvan nüfus ve yüzölçümü olarak küçük bir ilçemiz olmasına rağmen ünü Malatya ve Türkiye sınırlarını aşmış, paha biçilmez bir markamızdır. Arguvan sadece bir yerleşim yeri değil, bir kültür ve yaşam felsefesidir. Bu kültür ve felsefe; sevgidir, kardeşliktir, hoşgörüdür, eşitliktir. Arguvan’ın ıssız coğrafyasında insanlığın özgürlük umutlarını diri tutan bir ruh vardır” dedi. 2 gün dolu dolu süren festival halktan yoğun ilgi gördü.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, 2 gün  boyunca  Malatya’dan,  çevre illerden  ve Türkiye’nin  farklı  illerinden İlçemize  gelen  misafirlerimiz  dolu  dolu Türkülere  doydular. Gerçekten çok  güzel  bir  festival yaşadık.  Festivalimize  katılarak  bizlri  yanlız  bırakmayan  tüm türkü  dostlarına  ilçem  ve  şahsım adına  çok  teşekkürlerimi sunar  inşallah  her  geçen  yıl  Arguvan Türkü Festivalimizi  dahada  Uluslar arası  bir  boyuta  taşırız  dedi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş 15. Uluslararası Arguvan Türkü festivali’ne  katılan herkese teşekkür etti.

15. Uluslararası Arguvan Türkü Festivali’ni geride bıraktık. İlçemiz her zaman olduğu gibi bu festivalde de büyük bir coşkuya ev sahipliği yaptı.Katılım sağlayarak bizleri onurlandıran CHP Genel Başkan Yardımcısı Malatya Milletvekili Sayın Veli Ağbaba, Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı Malatya Milletvekili Sayın Bülent Tüfekçi, İstanbul Milletvekili Sayın Ali Kenanoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan, CHP Malatya İl Başkanı Sayın Enver Kiraz, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Sayın Temel Yılmaz, Prof. Dr. Bülent Yılmaz, Prof.Dr.Gazi Gülbaş ve katılım sağlayan değerli bilim insanları, ana sponsorlarımız ECA ve AREKS firmaları, MASKİ Genel Müdürü Sayın Mehmet Mert, Hekimhan Belediye Başkanı Sayın Turan Karadağ, Arapgir Belediye Başkanı Sayın Haluk Cömertoğlu, Ağın Belediye Başkanı sayın Ali Uslu, CHP Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Sayın Fevziye Pehlivan, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve diğer kurumlardan katılım sağlayan bürokratlar, il müdürleri, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, siyasi parti il ve ilçe başkanları, il ve ilçe kadın kolları başkanları, meclis üyeleri, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı, örgütlü mahalle dernekleri, iş insanları, emniyet teşkilatı, sivil toplum örgütleri, basın mensupları, teknik ekip, gönüllü olarak görev alan muhtarlar, kıymetli sanatçılarımız, katılım sağlayan değerli Arguvanlı hemşehrilerimiz ve Arguvanlı olmayan tüm türkü dostlarına yürekten teşekkür ediyorum dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.