Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

“16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” Başladı

“16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” Başladı
31.03.2022
123
A+
A-

TÜBİTAK 16.Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca “16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” Malatya Bölge Sergisi açılışı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

TÜBİTAK  Destekli “16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”na   8 İlden Toplam 2.462 Proje Başvurusu Yapılırken  Sadece 102 Proje  Bölge Yarışmasına Katılabilecek.

8 İlden 2.462 Proje Başvurdu, Sadece 102 Proje Yarışacak

Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca “16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” Malatya Bölge Sergisi açılışı 28 Mart 2022 günü İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı.

Sekiz ilimizden katılan öğretmenlerimize, öğrencilerimize hoş geldiniz diyerek sözlerine başlayan Vali Aydın Baruş, “Öğrencilerimizin çok heyecanlı oldukları gözlerinden belli oluyor. Bugün burada yıl boyunca sarf ettikleri emeğin ödülünü almak üzere bulunuyorlar. Yarışacak olan 102 proje arasından birinci seçilen projelerimiz Diyarbakır’da yapılacak Türkiye Final yarışmasına katılacak. Umarım Bütün öğrencilerimiz için bu yarışma güzel geçer ve ortaya çok güzel projeler çıkar. Onların geleceğin de önemli roller üstlenecek bir aşama olur. Allah tüm çocuklarımıza zihin açıklığı versin, başarılar nasip etsin. Sizlerle gurur duyuyoruz sevgili gençler, bu yarışmaya katılmak başlı başına büyük bir cesaret ve başarı örneği bu nedenle sizleri ayrıca tebrik ediyoruz. Bu yarışmanın Malatya’da gerçekleştirilmesini sağlayan Rektörümüze ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Açılış programına Vali Aydın Baruş, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Akademisyenler, Öğretmen ve Öğrenciler katıldı.

Bölgeye bağlı illerin başvuru sayıları ve bölge yarışmasına katılacak proje sayı dağılımları tabloda gösterilmiştir.

İLİ                               Başvuru Sayısı                      Bölge Yarışmasına Katılacak Proje Sayısı

ADIYAMAN                       387                                                                       16

BİNGÖL                             47                                                                          5

DİYARBAKIR                1.527                                                                        16

ELAZIĞ                            124                                                                        23

MALATYA                         113                                                                        28

MARDİN                           112                                                                          5

ŞANLIURFA                      136                                                                         6

TUNCELİ                             16                                                                        3

Genel Toplam                 2.462                                                          102

Sergi sırasında projeler jüriler tarafından değerlendirilip, 10 alanda bölge birincisi seçilen projeler, 06-10 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak Türkiye finallerine katılacaktır.

Malatya Bölge Sergisi, Bölge Koordinatörlüğü tarafından organize edilmekte olup, Malatya Bölge Koordinatörü İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Türkmen, Koordinatör Yardımcılığını ise Prof Dr. Emin Çelebi yapmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.