Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

18 Kursiyerin Katıldığı ‘Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’’ Sona Erdi

18 Kursiyerin Katıldığı ‘Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’’ Sona Erdi
18.02.2022
80
A+
A-

“YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİ SERTİFİKALI EĞİTİM PROGRAMI’’

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Sağlık Bakanlığı onaylı 2’inci kez düzenlenen ve 18 kursiyerin katıldığı ‘Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı’’ yapılan sertifika töreninim ardından sona erdi.

Hastane konferans salonunda yapılan açılış programına, hastane yöneticileri, klinik sorumlusu hemşireleri ve kursiyerler katıldı.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Servet Boyraz, program kapanışında yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Hastanemiz bünyesinde 10 Ocak 2022 tarihinde başlattığımız, 120 saat teorik ve 120 saat uygulama stajı olmak üzere 30 iş günü süren Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifika Programımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu programda emeği geçen hemşirelerimize, birim sorumlularımıza, branş hekimlerimize ve tüm eğitmen arkadaşlarımıza canıgönülden teşekkürlerimi sunuyorum.”

İnsan Sağlığını, Konforunu ve Güvenliğini Merkeze Alan Bir Yaklaşım Sergilemek Üzere Yetiştirildiğiniz

Yoğun bakım hemşireliğinin önemine değinen Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Servet Boyraz, hasta bakım ve tedavisi için alınan kararları hizmet alanlarında yaşanan zorlukları ve bu zorluklarla başa çıkabilen bir meslek olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kursiyerlere insan sağlığını, konforunu ve güvenliğini merkeze alan bir yaklaşım sergilemek üzere yetiştirildiniz. Unutmayın ki yoğun bakım hemşireliği düz adımlarla değil, güçlü kalplerle icra edilebilir uzun bir yoldur. Yoğun bakım kapısında umutla bekleyen hasta yakınları ve hasta yatağında şifa bulmak ümidiyle savaş veren hastaların tutulduğu ellerinizle anlam kazanan bu meslak insanlığa bahşedilmiş en kıymetli hediyedir. Dinamik bir mesleğin zor yanlarını bilginiz birikiminiz ve duruşunuz ile bertaraf edebilmek için size gerekli olan yalnızca ve yalnızca inanmaktır. İnanç, azim ve kararlılıkla mutidisipliner bir yaklaşımla kök salmış olan yoğun bakım hemşireliği siz değerli katılımcılara hizmet verdiğiniz illerde umutla yeşermeye devam edecektir. Hepinizi tebrik ediyor, meslek hayatınızda başarılar diliyorum.”

Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Leman Acun Delen ise konuşmasında, hemşirelik hizmetlerinin başarılı bir şekilde sunulması; sağlık sistemindeki uygulamalara geniş bir bakış açısı kazanmış, araştırmalar yapan, bilimsel gelişmeleri takip eden, nitelikli meslek üyeleri ile mümkün olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: “Tıp bilimi ve teknolojisindeki gelişmelere paralel olarak yoğun bakım hemşiresinin rolü ve sınırı genişlemektedir. Yoğun bakım hemşiresi, karmaşık ve yaşamı tehdit edici sorunları olan hastaların tanılamasını yapmak, hastaları sürekli izlemek, kalite ve ileri yoğun bakım tedavi girişimleri uygulamak, hasta ve yakınları ile terapatik ilişki kurmak, koruyucu, iyileştirici ve rehabilite edici girişimleri uygulamaktan sorumlu sağlık profesyonelidir.

Yoğun Bakım Hemşiresi Ekip Çalışmasına Yatkın, Eğitime ve Gelişmeye Açık Olmalıdır

Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Leman Acun Delen, “Yoğun bakım hemşiresi, ekip çalışmasına yatkın, eğitime ve gelişmeye açık, kriz yönetimi yapabilen, hızlı karar verebilen, iyi iletişim kurabilen, hasta-aile eğitimi yapabilen ve mesleki bilgisini uygulamalarına aktarabilen sağlık çalışanlarıdır. Sizler de bu sertifikasyon süreci ile beraber yoğun bakım hemşirelerinde olması gereken bu özellikleri gözlemleyip öğrenerek yeni çalışma sahalarında uygulayacağınızdan eminim. Sertifikasyon programında emeği geçen, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Servet Boyraz ve ekibine, eğitim sorumlumuz Uzm. Dr. Özlem Çağaşar ve eğitim hemşirelerine, eğitmen hekim ve hemşire arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Kapanış programı kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.