Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

2019’da Bitecek Denilen Malatya Çevre Yolu Yıl 2022 Oldu Neden Bitmedi ?

2019’da Bitecek Denilen Malatya Çevre Yolu Yıl 2022 Oldu Neden Bitmedi ?
28.03.2022
130
A+
A-

“Gündem MALATYA, Amaç MALATYA” konulu toplantının beşincisi Cumhuriyet Partisi Malatya İl Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirildi.


MALATYA’NIN YOLU YOL DEĞİL!

Malatya ulaşım açısından doğu ile batıyı birbirine bağlayan ana arter yüksek kapasiteli kentsel yolları içeren ilimizdir. Bir arteriyel yolun birincil işlevi, toplayıcı yollardan otoyollara, otobanlara, sınırlı erişim yolu ve mümkün olan en yüksek hizmet seviyesinde kentsel merkezler arasında trafik sağlamaktır.

Belediye seçimlerinden beridir yolların her geçen gün, gün geçtikçe bozulması, onarılmaması ve yeni yolların yapılmamasından kaynaklı sorunlar büyümeye devam etmektedir. Yollarda oluşan çukurlar, yol yamalık problemleri, O kadar büyümüştür ki, araç, can ve mal güvenliğini tehlikeye sokmaya başlamıştır. Son zamanlarda araç kazalarının artması, kazalardan kaynaklı yaralanmaların artması, araçlarda ise çukurlardan dolayı tamir bakım giderlerinin artmasına sebep olmuştur.

Lafta “ Bir dönemde 1800 kilometre asfalt yol yaparak Cumhuriyet tarihinin rekorunu Malatya kırdı. ” demek ile olmuyor. Belediye başkanlarının sanal söylemleri sahada karşılık görmüyor. Güvensiz sözlere değil, güvenilir yollara ihtiyacımız vardır.

Yol sorununu seçime yakın değil her zaman çözülmesi gereken bir görevdir. Belediyelerimizi göreve çağırıyoruz. Malatya’daki ve Şehir yolunu kullanan geçiş yollarındaki misafir vatandaşlarımız bunları hak etmiyor. Malatya’ya yakışmıyor.

Malatya’nın yol sorununun acilen çözülmesi, kazaların önlenmesi, araç güvenliğinin artırılması ve araçların tamir edilecek hallerden kurtarılmasını bekliyoruz.

MOTAŞTAN SESSİZ ZAM
Merkezi hükümetin ekonomik başarısızlıklarını belediyeler, belediye çalışanları ve halk çekmektedir. Son dönemde yaşanan araç yakıt zamlarında cezayı halka kesen belediyeler, bu dönemde yine halkın yanında olmadılar.

En önemli konu ise mazot zamlarından en çok etkilenen özel halk otobüsleri ve minibüsçülerdir. Özel halk otobüsleri belediye ve mazot zamları arasında ezilirken, %50 lere yaklaşan Ücretsiz Kart sorunu ile karşı karşıya kalmışlardır. Belediyelerin ulaşım yönetim sorunları yetmiyormuş gibi, kontrolsüz ve haksız dağıtılan ücretsiz kartların denetlenmesi gerekmektedir.

Motaş’ın bu dönemde halkının, halk otobüslerinin ve minibüslerinin mağduriyetini gidermesini bekliyoruz.

ÇEVRE YOLU HANGİ ÇEVRELERCE YAPILMIYOR
Seçim vaadi olmaktan kurtulamayan bitmeyen Malatya çevre yolu şimdide 2023 hedeflerine kondu. 2019 da bitecek denilen çevre yolu hangi çevrelerce engelleniyor, hangi çevrelerin işine geliyor bilinmiyor ama Malatya’da bir gerçek var Çevre Yolu ilerlemiyor. Çok ilginçtir açılmayan çevre yolunda şimdiden oluşan çöküntülerde tamirler başladı.

Malatya Çevre yolunun siyasi kaygılara, sanal vaatlere alet edilmeden vatandaşın parasının hakkının verilmesini bekliyoruz.

Malatya Yerel Yönetimlerden sorumlu İl Başkan Yardımcılarının bir araya gelerek beşincisinin düzenlediği toplantıda Malatya’mızda yaşanan problemler, çözüm önerileri  ve halkımızdan gelen talepler değerlendirildi.

Toplantıya katılan siyasi partilerden, CHP Eğitimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sn. Hayati İNCE, DEVA PARTİSİ Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sn. Deniz ŞAHİN, İYİ PARTİ Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sn. Selahaddin DAĞISTANLI, SAADET PARTİSİ Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Sn. Hacı Mehmet ACAR katılımlarıyla gerçekleşti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.