Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

2022 Yılı 3. Dönem Sözleşmeli Er Teminine İlişkin Ayrıntılar Açıklandı 

2022 Yılı 3. Dönem Sözleşmeli Er Teminine İlişkin Ayrıntılar Açıklandı 
19.08.2022
83
A+
A-

Sözleşmeli Er Teminine İlişkin  Başvurular Açıldı

Milli Savunma Bakanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı adına yapacağı 2022 yılı 3. dönem sözleşmeli er teminine ilişkin ayrıntıları açıkladı. 

Bakanlık tarafından yayınlanan başvuru kılavuzunda, Sözleşmeli Erbaş ve Erliğe ilişkin genel bilgilere, kimlerin başvuru yapabileceğine, başvuruların nasıl ve ne zaman yapılacağına, seçim aşamaları, değerlendirme ve sınıflandırma faaliyetlerinin nasıl yapılacağına yer verildi. 

Başvuru kılavuzunda en az ilköğretim mezunu olanlardan; 

Askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış olanlardan, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1997 tarihinden sonra doğanlar),


Askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olanlardan, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2022 tarihi itibariyle 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1997 tarihi ile 31 Aralık 2002 tarihleri arasında doğanlar) ve diğer başvuru şartlarını taşıyan adayların Sözleşmeli Erbaş ve Erliğe hemen başvuruda bulunabileceği belirtildi. 

Duyuru metni ve diğer ayrıntılar için tıklayınız.

MSB KARA, DENİZ VE HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIKLARI 2022 YILI (2022/3 DÖNEM) SÖZLEŞMELİ ER TEMİNİ

DİKKAT:
1.    Milli Savunma Bakanlığının 2022 yılında Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı adına yapacağı sözleşmeli er temin faaliyeti ile ilgili hususlar ayrıntılı olarak Başvuru Kılavuzunda belirtilmiştir.


2.    Adaylar;
a.    Başvuru yapmadan önce mutlaka başvuru kılavuzu ve başvuru şartlarını dikkatle okumalıdırlar.

b.    Başvuru ekranına e-devlet üzerinden giriş yapacak, giriş yaptıktan sonra başvuru sihirbazı üzerinden ilerleyerek ” Bilgilerim ” kısmından eğitim, iletişim, askerlik ve diğer istenen bilgileri mutlaka eksiksiz olarak dolduracak ardından Tercih ekranına otomatik olarak yönlendirilecektir.

c.    Tercih yaparken;

(1)    K.K.K.lığı, Dz.K.K.lığı ve Hv.K.K.lığı arasından tercih önceliğine göre birinci, ikinci ve üçüncü tercihlerini başvuru programında mutlaka belirtecek (en az üç tercih yapılması gerekmektedir),

(2)    Sınavlarda başarılı olan adaylar, başvuru formunda belirttikleri tercih sırası, sınavlar sonucu oluşacak başarı sıralamasına göre Kuvvet Komutanlıklarına ayrılacak,

(3)    K.K.K.lığı, Dz.K.K.lığı ve Hv.K.K.lığı için tek (aynı) sınav ve işlemlere katılacaktır.

ç.    Başvuru kılavuzunda belirtilen belgeleri eksiksiz olarak hazırlayarak, dosya içerisine koyarak sınav günü yanlarında getireceklerdir.

UYARI:
Personel Temin Daire Başkanlığınca; başvuru kılavuzunda belirtilen belgeler haricinde, güvenlik formu, dosya, zarf, kalem ve silgi gibi malzemeler istenmemektedir. Yol güzergahındaki ve Nizamiye önündeki seyyar satıcılara/büfelere kesinlikle itibar etmeyiniz. Salon görevlileri tarafından sizin için kalem ve silgi hazır bulundurulacaktır.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

İLANLA ALAKALI DETAY BİLGİ VE BAŞVURU KILAVUZUNU GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.