Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Yeni Malatyaspor’un Eski Futbolcusu Jody Lukoki, 29 Yaşında Yaşamını Yitirdi

Yeni Malatyaspor’un Eski Futbolcusu  Jody Lukoki, 29 Yaşında Yaşamını Yitirdi
09.05.2022
170
A+
A-

2020 – 2021  Süper Lig Sezonunda Yeni Malatyaspor forması giyen Jody Lukoki, 29 yaşında yaşamını yitirdi.

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig ekiplerinden  Yeni Malatyaspor forması giyen Jody Lukoki, 29 yaşında hayatını kaybetti.

Yeni Malatyaspor Kulübü  Resmi Sitesinden Eski Oyuncusu İçin Baş Şağlığı Diledi.

2020 – 2021 Süper Lig sezonunda kulübümüzün formasını terleten Jody Lukoki’nin vefat ettiği haberini üzüntü ile öğrendik. Ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz.

Ölüm sebebi henüz açıklanmadı

Genç yaşta yaşamını yitiren Demokratik Kongolu futbolcunun ölüm sebebi henüz açıklanmadı.

Jody Lukoki son olarak formasını giydiği Twente’den Şubat ayında ayrılmıştı.

Jody Lukoki kimdir?

15 Kasım 1992 Demokratik Kongo Kinshasa doğumlu olan Lukoki, sağ kanat ve sol kanat oynayabiliyordu. Ayrıca zaman zaman forvette oynayabilen Lukoki sağ ayağını kullanıyordu.

Ajax altyapısının keşiflerinden biri olan Lukoki, 2014 yılında 500 bin Euro karşılığında PEC Zwolle’e transfer olmuştu. Bulgar ekibi Ludogorets ise 2015 yılında 1 milyon Euro ödeyerek yıldız adayını kadrosuna katmıştı.

Ajax altyapısında yetişen ve Bulgar ekibi Ludogorets ile sözleşmesini fesh eden 27 yaşındaki futbolcu, bir süre boşta kaldıktan sonra Süper Lig takımlarından Yeni Malatyaspor’a transfer olmuştu.

Geçtiğimiz sezon  Yeni Malatyaspor forması giyen ve 2021 yılının Nisan ayında takımdan ayrılan Lukoki, bir süre kulüpsüz kaldıktan sonra Temmuz ayında Twente’ye imza atmış ancak geçtiğimiz Şubat ayında oradan da ayrılmıştı.

Lukoki kariyeri boyunca 270 maçta forma giyerken 42 gol atma başarısı gösterdi. 27 yaşındaki oyuncu 42 sarı kart gördü ancak kariyeri boyunca kırmızı kart görmedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.