Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan İhsan Akın, KKTC Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’a Çalışmalarımızı Aktardık

Başkan İhsan Akın, KKTC Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar’a Çalışmalarımızı Aktardık
15.12.2022
44
A+
A-

Başkan İhsan Akın, Kıbrıs’ta Çok Verimli Görüşmeler Yaptık

Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Hayvan varlığı verimliliği ile ilgili görüşmeler yaptık dedi. 

Tarım Platformu ve Birlik Başkanı İhsan Akın, Tarım platformu ve Birlik Başkanı olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanımız Sn. Ersin Tatar’ı Cumhurbaşkanlığı makamında ziyaret ettik. Ziyarette Malatya kayısısı, Tarım, Hayvancılık ile ilgili bilgiler sunduk görüş alışverişinde bulunduk. Yaptığımız görüşmede Malatya Tarım ve Hayvancılığı konusunda Kurumumuzun çalışmaları ile ilgili birçok konuyu istişare ederek bilgiler sunduk.

Ziyaretin sonunda Malatya kayısımızı ve Küçükbaş hayvan kıl ve yününden yapılma Namazlığımızı hediye ettik. Sn. Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar ise bizlere kendi yazmış olduğu hayatını anlatan ‘BİR UÇ BEYİ ‘ kitabını imzalayarak hediye etti. Görüşmeler esnasında Kendilerinin de kısa bir süre önce Malatya’yı ve Malatya’nın birçok kurum ve kuruluşunu ziyaret ettiğini olumlu mesajlar aldığını dile getirdi, Malatya’yı sevdiğini ifade ederek Malatyalılara selamlarını iletti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Hayvan üreticileri ve yetiştiricileri birliği başkanı Veteriner Hekim Sn. Mustafa Naimoğulları ile birlik binasında bir araya geldik Tarım ve Hayvancılık konularında istişarelerde bulunduk görüşmeler yaptık. Et ve Et ürünleri konusunda, Süt ve süt ürünleri konusunda Tarımsal ve Hayvansal anlamda verilen desteklemeler ve birçok konuda bilgi alışverişinde bulunduk. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Hayvan varlığı verimliliği ile ilgili görüşmeler yaptık. Verilen eğitimler yaptığımız ve yapılan çalışmalar konusunda bilgi alışverişinde bulunduk ve Türkiye’deki yapılan programlar ve Kıbrıs’taki yapılan ve yapılacak olan programlar ile ilgili karşılıklı davetler sunduk. Önümüzdeki süreçlerde ortak çalışma planları yapılması konusunda görüş alışverişinde bulunarak Malatya’mıza davet ettik. Birlik başkanı veteriner hekim Mustafa Naimoğullarına Malatya kayısımızı hediye ettik. Birlik başkanı ise bize çalışmaları ile ilgili hazırlamış olduğu yayınları bizlere hediye etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.