Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, Filistin’li Kardeşlerimiz Asla Yalnız Değiller

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay, Filistin’li Kardeşlerimiz Asla Yalnız Değiller
18.12.2023
56
A+
A-

Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay ve Partililer Düzenledikleri   toplantı ile İsrail’in Filistin’de yaptığı  soykırımı kınadı.  

Malatya İl Başkanı Mustafa Canbay’ın yaptığı  açıklama şöyle;

Değerli basın mensupları, aziz milletimiz..  Hepimiz tarihi bir dönüm noktasından geçiyoruz.

Bütün Müslüman’ların kutsalı olan ilk kıblemiz Mescidi Aksa’da yıllardır terörist ve siyonist israil’in yaptığı zulümler Gazze’de on binlerce masum insanın kadın, çocuk, yaşlı demeden hunharca vahşice uçaklarla bombalarla yok edildiği bir soykırıma dönüşmüştür. Tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu insanlık katliamına kınama tiyatrolarından başka hiçbir karşı güç oluşturulamamıştır.

Filistinli Müslüman kardeşlerimiz yok edilirken, soykırıma uğrarken tüm dünyada duyarlı insanlar vicdan sahibi halklar bu vahşete karşı yürüyüşler, protestolar gerçekleştirip iktidarları eyleme ve icraata çağırmışlardır.

Bizde bu konuda defalarca iktidara çağrıda bulunduk. Küreciğe yürüdük. Şu zalimleri bu ülkeden kovun ve üstlerini kapatın dedik..

Daha 4 gün önce gazi meclisimizde Hasan Bitmez milletvekilimizi Filistin direnişine destek için iktidara yaptığı konuşmalar ve tarihi uyarılar sırasında TBMM kürsüsünde şehit verdik.

Bu şehit milletvekilimiz yüreği yanarcasına filiskin’de gerçekleştirilen katliama tepki gösterirken mevcut iktidara seslendi ve dedi ki: “ ey iktidar hiçbir şey yapamıyorsanız, yapmak için cesaretiniz yoksa bari şu israile giden ticaret yapan gemileri durdurun.. israile lojistik sağlamayın.. eğer samimiyseniz gelin israille tüm ticareti tamamen durdurun.

Bizde burada aynı yürek yangınıyla merhum Hasan Bitmez vekilimizin son sözleriyle sesleniyoruz ve haykırıyoruz..

*“Onlar sanıyorlar ki biz sussak mesele kalmayacak. Hâlbuki biz sussak tarih susmayacak. Tarih sussa hakikat susmayacak.

Onlar sanıyorlar ki bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Hâlbuki bizden kurtulsanız vicdan azabından kurtulamayacaksınız. Vicdan azabından kurtulsanız tarihin azabından kurtulamayacaksınız.

Tarihin azabından kurtulsanız Allah’ın gazabından kurtulamayacaksınız.” Bu soykırım durana kadar ve katil terörist israil’e hak ettiği cevap verilene kadar eylemlerimize devam edeceğiz. Filistin’li kardeşlerimizi asla yalnız bırakmayacağız.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.