Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

300 Dönümlük 100. Yıl Kent Parkı’nda Çalışmalar Yoğun Bir Şekilde Devam Ediyor

300 Dönümlük 100. Yıl Kent Parkı’nda Çalışmalar Yoğun Bir Şekilde Devam Ediyor
03.08.2022
88
A+
A-

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Tecde Mahallesi Altın Kayısı Bulvarı üzerinde bulunan 300 dönümlük alanda yapılmakta olan 100. Yıl Kent Parkı’nda çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkân ve kaynaklarıyla yaptığı, içerisinde biyolojik gölet, bitkisel renk ve koku bahçeleriyle birlikte tıbbi ve aromatik bahçeler, endemik bitkiler, bisiklet yolları, yürüyüş yollarıyla birlikte çocuk ve yetişkinler için eğlence alanlarının yanı sıra birçok etkinliğin de yapılacağı 100. Yıl Kent Parkı’nın bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

“100. YIL PARKI MALATYA İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KAZANIMDIR”

100. Yıl Kent Parkı’nın Tecde ve diğer civar mahalleler için çok büyük kazanım olduğunu söyleyen Tecde Mahalle Muhtarı Ali Yiğit, “Geçtiğimiz 22 Nisan 2022 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından temeli atılan ve Tecde Mahallemiz sınırları içerisinde bulunan 300 dönümlük şehir parkı projesinin yapımı hızlı bir şekilde devam ediyor. 40 yıllık bir hayalimiz vardı burada. Büyüklerimiz biz göremeyiz ama çocuklar siz görürüsünüz diyorlardı. Gerçekten de biz gördük. Çünkü çalışan bir Büyükşehir Belediye Başkanımız var. 300 dönümlük bir parkın şehir merkezi içerisinde kalması bizim için büyük bir kazanımdır. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız bu parkın üzerinde çok duruyor. Yaklaşık 3 aylık bir zaman dilimi geçmesine rağmen çok büyük işlerin bir bölümü tamamlanmıştır. Burası Cumhuriyet’imizin 100. yılına denk gelecek şekilde, Cumhuriyet’imizin 100. Yılına armağan olarak 1 yıl içerisinde tamamlanacaktır. Tamamlandığı zaman güzel bir mekâna kavuşacağız. Bildiğiniz gibi Tecde, Çilesiz, Bostanbaşı ve Karakavak arasında kalan parkımız yüz bin kadar insana hitap edecek. Ayrıca insanların rahat edecekleri bir park olması mahallemiz açısından çok güzel bir kazanımdır. Bu konunun üzerinde titizlikle duran Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımıza çalışmalarından dolayı canı gönülden teşekkür ederiz” dedi.

Mahalle Sakinlerinden Ramazan Kılıç ise, “Ben 60 yaşın üzerindeyim. 100. Yıl Parkı’na yakın bir yerde ikamet ediyorum. Buranın şehir parkı yapılacağını duyduğumuzda Tecde’miz için büyük bir kazanım olacağını düşündük. İnşaatı hızla yürütülüyor. Sayın Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkıları çok büyüktür. Selahattin Gürkan Bey’e bu parkı mahallemize kazandırmasından dolayı çok memnunuz. Cumhuriyet’imizin 100. yıl dönümünde tamamlanacağını söylediler. Malatya için ve Mahallemiz için çok büyük bir kazanım olacaktır” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.