Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

5,2 Büyüklüğünde Ki Deprem Malatya Yeşilyurt ve Bostanbaşı Yöresinde 7 Şiddetinde Hissedildi

5,2 Büyüklüğünde Ki Deprem Malatya Yeşilyurt ve Bostanbaşı Yöresinde 7 Şiddetinde Hissedildi
25.01.2024
57
A+
A-

Deprem Uzmanı Baturhan Öğüt,​ Malatya Depremi İle İlgili Ne Dedi ?

Deprem Uzmanı Baturhan Öğüt, depremin ardındaki bilinmeyenleri söyledi. 

5,2 büyüklüğünde ki deprem Malatya Yeşilyurt ve bostanbaşı yöresinde 7 şiddetinde hissedildi.

Yaklaşık olarak 477 ton TNT patlayıcısına eş değer enerjiyi ortaya çıkardı.

Bölgeye uygulanan 2.5+2.5=5 bar stres transferi sonucunda oluşan bu depremler ister tali ister ana fay kolunda olsun yine de artçı depremdir.

Prof. Dr. Naci Görür  Malatya Depremi İle İlgili Ne Dedi ?

Prof. Dr. Görür, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Arkadaşlar, Salkonak-Yeşilyurt/Malatya’da 5,3 deprem oldu. Deprem DAF Zonunda. Muhtemelen 6 Şubat depremleri sonucu kırılmamış bir fay kesimi üzerinde. Biliyorsunuz, buralara önemli miktarda enerji transfer edildi. Geçmiş olsun, sevgiyle” ifadelerini kullandı.

Görür, depremin 6 Şubat tarihindeki diğer depremlerle ilişkilendirilebileceğini belirterek, bu bölgede önemli bir enerji transferi olduğuna dikkat çekti. Yaşanan depremin etkilediği bölgenin DAF (Doğu Anadolu Fay) Zonu içinde olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Görür, bu bölgede daha önceki depremler sonrasında kırılmamış bir fay kesimi olabileceğini ifade etti.

Depremin büyüklüğü konusunda Kandilli Rasathanesi ile AFAD arasında hafif bir fark olmasına rağmen, her iki kurumun da depremin ciddiyetini vurguladığı belirtildi. Kandilli’ye göre 5.3, AFAD’a göre 5.2 büyüklüğündeki deprem, bölgede yaşayanları endişelendirdi.

Arkadaşlar, Salkonak-Yeşilyurt/Malatya’da 5,3 deprem oldu. Deprem DAF Zonunda. Muhtemelen 6Şubat depremleri sonucu kırılmamış bir fay kesimi üzerinde. Biliyorsunuz, buralara önemli miktarda enerji transfer edildi. 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Malatya Depremi İle İlgili Ne Dedi ?

Şu anlaşılıyor ki, bugün Malatya’da olan M5,3’lük orta boy deprem, Kahramanmaraş’ın bir artçısıdır. O nedenle ardından büyük bir deprem beklentisinde değilim.

24 Ocak 2020 M6,8 depreminin yıl dönümü için dün Elazığ’daydım. 6 Şubat 2023 M7,8’ün yıldönümü için 3 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat’ta Hatay ( Antakya / Defne’de) olacağım.



Dün Elazığ’daki DEPREM TOPLANTISINDA Pütürge kolunun Malatya’da deprem üretebileceğini açıklamıştım. 16.04’de deprem M5,3 olarak gerçekleşti. M3,5’luk artçı depremcik boşaldı. Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Gaziantep, Kahramanmaraş, sarsıldı. Küçük olmasına karşın korkuttu.

Malatya’da M5,3 luk deprem Pütürge kolunun kırılmayan parcasında oldu. Simdilik dahab büyüğu olmayabilir. Artcilar sürecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.