Nazife Özdemir; MASTÖB Yönetim Kurulu Olarak Daha Güçlü Bir Şekilde Görevimizin Başındayız
Malatya Birliği (MASTÖB) Genel Başkanı Nazife Özdemir, Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte MASTÖB’ün faaliyetleri ve çalışmalarını anlatmak için basın mensupları ile bir araya geldi.
(MASTÖB) Genel Başkanı Nazife Özdemir, Sivil Toplum Örgütleri Hiç Bir Siyasi Parti’nin Veye Bir Düşüncenin Arka Bahçesi Olmamalıdır. STK’lar tüm siyasetin ve Kurumların üzerinde ortak paydaşı Köyüne, Mahallesine,İlçesine, Şehrine ve Ülkesine en iyi hizmet etmek nillettin birlik ve bütünlüğünü sağlamak olmalıdır. Bizim Derdimiz Tüm Renkleriyle ve Zenginliğiyle Tek Yürek Tek Sevdası Malatya olan bir anlayışı hakim kılmaktır. Biz MASTÖB ve MAKON (Malatya Konfederasyonu) olarak ayrıştıran , bölen ,kutuplaştıran bir anlayışı asla kabul etmeyen bir Sivil Toplum Örgütüyüz dedi.
Yeşilyurt Hayır Çarşısında düzenlenen Basın toplantısına Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Nazife Özdemir ,Genel başkan yardımcısı Ali Karadoğan, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdoğan, MASTÖB Sağlık Komisyonu Başkanı Kazım Sarıgül Malatya’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.
Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB) Genel Başkanı Nazife Özdemir tolantıyı yapmalarında ki amacın MASTÖB hakkında son günlerde çıkan asılsız haberler ve MASTÖB’ün çalışmaları ve faliyetleri hakkında Malatya kamuoyuna doğru bilgi vermek olduğunu söyledi.
MASTÖB Genel Başkanı Nazife Özdemir konuşmasına başta 6 Şubat depreminde ölenlere rahmet yaralılarımıza sağlık diliyor tüm Malatya’mıza ve Ülkemizetekrar geçmiş olsun dileklerini iletiyorum.
Genel Başkan Nazife Özdemir, “6 Şubat felaketini yaşayan Malatya’mızın acılarını, üzüntülerini hep birlikte yaşadık. Özellikle sizler belki hayatınızın en zor günlerini yaşadınız. Yıkılan şehrimizi, kaybedilen canlarımızın haberlerini yapmak ve yayınlamak, duygu dünyanızın ne kadar etkilendiğinizi insani duyguları olan herkes fark etmiştir. Bundan dolayı sizlere özellikle teşekkür ediyoruz. Bu ilin halen sesi oluyorsunuz. Bu yıkılan şehrimizi sorunlarını dile getirmeye çalışıyorsunuz. Bizler de İstanbul’da bu şehrimize nasıl katkı verebiliriz çalışmalarını yürütüyoruz. Depremde bayağı bir çalışmalar yaptık ama bu son günlerde yapılan bir takım olumsuz haberlerden dolayı bu basın açıklamasını yapma gereği duyduk. Aslında biz kesinlikle MASTÖB ve MAKON olarak yaptığımız yardımları asla açıklamayı düşünmüyoruz. Çünkü onlar bizim kendi şehrimize olan asli görevlerimiz diye düşünüyoruz” dedi.
Malatya’nın Kurumlarını Mahkeme Kapılarında Yapratmamalıyız
Bu göreve geldikleri günden beri yönetim kurulu arkadaşlarla, kadın kolları ve gençlik kollarıyla bayağı bir çalışmalar yaptıklarını belirten Özdemir,“Bu çalışmalarımızdan dolayı o süreç zaten bir pandemi süreciydi. O süreçte bayağı da çok etkilendi. O süreçte hemşerilerimizin hem sağlık açısından, hem gıda anlamında de yoğun istekleri oldu.. O zaman da büyük destekler sağladık. Ancak bu haberlerin olumsuzluğunu kurumlarımıza yansıtmamak lazım. Önemli olan o kurumlarımızın devamını sağlamak. Çünkü o kurumlar Malatya’mızın gözbebekleri. Malatya’nın şu an o kurumlara daha çok ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Özellikle yıkılan bir şehrin mensupları olarak göç eden hemşerilerimizin geldikleri kapılar bu kurumlarımızdır. Onun için bu kurumlarımızı yıpratmamalıyız. Bunları korumalıyız, kollamalıyız. Hep beraber el birliğiyle maksat Malatya’ya hizmet etmekse bu kurumları mahkeme kapılarında değil de hep birlikte koruyup daha çok Malatya’ya neler yapabiliriz konumunda ele almalıyız. Böyle günlerde birlik ve beraberlik içinde olmalıyız” ifadelerini kullandı.
MASTÖB’e Kayyum Değil Çağrı Heyeti Atandı
Nazife Özdemir, Kamuoyu yanlış bilgilendiriliyor. MASTÖB’e Kayyum değil, Çağrı Heyeti Görevlendirildi. “2010 yılında ve 2012 yılında yapılan bir genel kurulun mahkemeye taşınması ve bu mahkeme sonucunda bu genel kurulların iptali söz konusu oldu. Bu genel kurulların iptal olduğu için mahkeme heyeti üyelerimizden üç kişi arkadaşımızı görevlendirdi. Ve bu görevlendirme sonucunda bu 2010-2012 genel kuruluna çağrı yapmak görevleri sadece budur. Kayyum atandı diye. Kesinlikle öyle bir şey değildir. Kesinlikle MASTÖB’e bir kayyum atanmamıştır. Yani şu anki yönetim halen görevine devam etmektedir. Bundan dolayı üzüntülüyüz ve böyle mesnetsiz haberlerin yapıldığını duyunca bu açıklama gereğini duyduk. Çevre illere birçok hemşerimiz göç etti. Bu insanlarımızın geldikleri kurum derneklerimizdir. Sadece bu ve MASTÖB veya diğer dernekler değil bütün ilçe, il, köy derneklerimiz de bu işleri el birliğiyle yapmaya çalıştık. Zaten depremde de bütün derneklerimizle beraber buraya akın akın geldik. Depremin ilk ikinci gününde buradaydık. Bilfiil 21 ir gün hiç burada gitmemek şartıyla çalışma yaptık. Halen de her ay geliyoruz. Çalışma yapıyoruz. Ama siz de biliyorsunuz bu konular yani o kadar çok üzücü konular ki bunları basına paylaşmak, basına yaymak bilmiyorum bize etik gelmedi. Biz öyle bir yol çizdik. Mesela Doğanşehir Akçadağ köylerini hemen hemen tek tek gezdik. Gerekli ihtiyaç olan herkese el uzatmaya çalıştık. Ama tabii ki planlarımız Malatya. Malatya’ya daha güzel ne yapabiliriz? Şu an çok zor durumda olan bir ilimiz var. Bu hemşerilerimize nasıl daha fayda sağlayabiliriz? Bunların yaralarını nasıl daha sarabiliriz? Bunun için de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ama tabii MASTÖB’ün bugüne kadar yaptığı çok güzel şeyler var. Biz ilk göreve geldiğimizde bu pandemi süreci olduğu için çok önemli bir görev üstlendik. Çünkü o pandemi sürecinde de biliyorsunuz ki çok vatandaşımız vefat etti. Çok vatandaşımız zor durumda kaldı. Bundan dolayı da çok yardımlarımız olmuştu. Çalışmalarımız olmuştur. Şu anda da çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Amacımız Malatya’ya Daha Fazla Nasıl Dokunabiliriz Faydamız Olabilir Olmalıdır
Amaçlarının Malatya’yı daha güzel nasıl temsil edebilmek olduğunu ifade eden Özdemir,“İnşallah daha çok faydalı olmaya çalışacağız. Ama gençlik kollarımız olsun, kadın kollarımız olsun çalışmaları yürütüyor. Bu köy okullarından işte yardım, kırtasiye yardımlarının dışında bazı köy okullarımızın içinde kütüphaneleri açtık. Bunun yanında kadın kollarımızın yaptığı mesela öykü yarışmaları temalı yarışmalarımız oluyor. Bir takım şeyler yapsak da ama en önemli şeyimiz burada deprem. Malatya. Malatya’ya daha çok nasıl yardımcı olabiliriz? Bunun sadece İstanbul geneli olarak görmüyorum. Tüm dünyada ne kadar Malatyalı varsa ve Malatya’ya vefa borcu varsa buraya gelip mutlaka yardım etmelidir. Ettiklerine de inanıyoruz. O kadar zor durumda vatandaşımız var ki o vatandaşlarımız dahi diyor ki emekli maaşını Malatya’ya göndereyim diyor. Onun için İstanbul’daki Malatyalılar gerçekten buradaki Malatyalıları çok fazla düşünen, onlarla dayanışmak isteyen, onları her konuda yardımcı olmaya çalışan hemşerilerimizdir” diye konuştu.
Depremzede Kadınlarımıza Nasıl Faydalı Oluruz Diye Kadın Kooperatifi Kurduk
21 metrekare konteynerlerde yaşayan kadınların olduğunu gördüklerini ve bu kadınlara nasıl yardımcı olunabilir diye düşündüklerini belirten Özdemir, “MASTÖB adına bir kadın kooperatifi kurduk ve kadın kooperatifini şu an hatta projesi bile bakanlıkta geçti. Bizim amacımız buradaki kadınlarımıza yardım etmek, buradaki kadınlarımızın ürettiğini İstanbul’da pazarlamak, onlara destek sağlamak. Tabii burada biz bir Malatya Günleri de yapıyoruz. Sadece MASTÖB yapmıyor. Malatya Günlerini MASTÖB ve MAKRON ortaklaşa birbirleri ile dayanışarak yapıyorlar. Bu çok önemli iki kurumumuz. Malatya günlerinde önce yaptığınız dönemlerde iki farklılığında bu dönem biraz çok farklı oldu. Çünkü depremle yaşayan yerle bir olan bir ilin insanları olarak bu depremden dolayı nasıl bir Malatya günleri yapabiliriz diye çok düşündük. Depreme göre bir günleri dizayn ettik. Buna göre Malatya günlerini yapmaya karar verdik. Hatta ben sayın valimize geldiğimizde şunu söyledik. Aslında biz yapmayı düşünmedik ama bakıyoruz. Malatya belki daha beş yer, belki on yıl kendine gelemeyecektir. Malatyalıların büyük buluşması olan Malatya günlerini yapmazsak Malatyalılar birbirinden tamamen kopar. Halbuki daha çok birbirine kenetlenmeye ihtiyacı var. Onun için tekrar biz bunu yapmaya karar verdik demiştim. o da programımızı ı depreme göre dizayn ederek o programımızda başarıyla bitirdik. bu kurumlarımız gerçekten Malatya için çalışan kurumlarımız. Onun için bu kurumlarımızı hiç yıpratmayalım. Hepimizin ihtiyacı var bu kurumlara. El birliğiyle kenetlenerek bu kurumlarımızı daha güzel yerlere taşıyalım diye düşünüyorum” dedi.