Yeni Atanan 2. Ordu Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu Görevine Başladı

2. Ordu Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu Görevine Başladı.
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu, Malatya’daki 2. Ordu Komutanlığı görevine getirildi.
TSK’da yapılan görev değişiklikleri sonrası kritik bölgeler arasında yer alan Malatya’da, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu yeni görevine başladı.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) kapsamlı bir komuta değişikliği gerçekleşti. 13 Ağustos 2025 tarihli ve 2025/317 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında görev yapan toplam 185 general ve amiralin görev yeri değiştirildi.
Yapılan atamalar arasında Malatya’daki 2. Ordu Komutanlığı da yer aldı. Bu kapsamda, 2. Ordu Komutanı olarak görev yapan Orgeneral Levent Ergün’ün yerine Korgeneral Zorlu Topaloğlu atandı. Yeni görevine başlayan Korgeneral Topaloğlu, Malatya’daki komuta görevini devraldı.
Malatya Valisi Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yeni 2. Ordu Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu’nu makamında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti. Vali Yavuz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Malatya 2.Ordu Komutanı Korgeneral Zorlu Topaloğlu’nu ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledik.”