Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Rektör Prof. Dr. Karabulut; “Bilimsel destekli tarımsal üretimi önemsiyoruz”

Rektör Prof. Dr. Karabulut; “Bilimsel destekli tarımsal üretimi önemsiyoruz”
02.04.2019
200
A+
A-

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Kaarabulut, “Türkiye ve Malatya’nın geleceği için bilimsel destekli tarımsal üretimi önemsiyoruz. Tarım kampüsümüzde yeni bina inşaatı yapılmayacak,  sadece araştırmaya yönelik sera ve araştırma bahçeleri olacak” dedi.

Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut,  Battalgazi Tarım Kampüsümüzdeki Ziraat Fakültesi ve Battalgazi Meslek Yüksekokulu’nun Üretim ve Yetiştirme Seralarında incelemelerde bulundu.

Üretimi yapılan bahçe ve süs bitkileri konusunda bilgi alan Rektör Prof. Dr. Karabulut, ülkenin ve bölgenin ihtiyaç duyduğu, özellikle de Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp’da kullanılan bitkilerin yetiştirilmesi ve üretilmesine ağırlık verilmesi talimatında bulundu.

Battalgazi Tarım kampüsünün organik tarım,  çiftçi eğitimi, üretim ve araştırma seraları ile örnek bahçeleri ile Türkiye’de bilimsel destekli tarımsal araştırma merkezlerinden birisi olmasını hedeflediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Karabulut,  şöyle dedi;  “Türkiye ve Malatya’nın geleceği için bilimsel destekli tarımsal üretimi önemsiyoruz. Tarım kampüsümüzde yeni bina inşaatı yapılmayacak,  sadece araştırmaya yönelik sera ve araştırma bahçeleri olacak.  Yüzde yüz tarım arazisi olan Tarım Kampüsümüze inşaat ve bina yapma taraftarı değiliz.  Mevcut Battalgazi Kampüsümüzü aynen korumak istiyoruz, mevcut binalar sadece tadilat edilecek.  Üniversitemiz diğer teknik fakülte ve teknik akademik birimleri tarım arazisi özelliği olmayan Yeşilyurt Beylerderesi Teknik Kampüsümüzde faaliyete geçecek. Ayrıca, Ziraat Fakültemizin geleceğe yönelik hedeflediği projeleri için yeni tarım arazileri arayışı içindeyiz. Örnek Eğitim Araştırma ve Uygulama Çiftliği kuracağız. Böylesi bir durumda mevcut tarım arazimizi fakülte binaları ile daraltamayız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.