Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Acil Çağrı Hizmetleri Malatya İl Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Acil Çağrı Hizmetleri Malatya İl Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
02.03.2022
126
A+
A-

Acil Çağrı Hizmetleri Malatya İl Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi.

Vali Aydın Baruş Başkanlığında Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplantısı yapıldı.

Valilik 2 No’lu toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Nogay, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Türker, Orman İşletme Müdürü Osman Kayalar ve 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Metin Unutkan katıldı.

Acil çağrı hizmetlerinin etkin, verimli ve hızlı bir şekilde sunulması, ilgili birimler arasındaki iş birliği ve koordinasyonun sağlıklı bir şekilde yürütülmesi, il düzeyinde ihtiyaç duyulan gerekli tedbirlerin alınması ile ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünce hazırlanan 2021 yılı faaliyet raporu ve planlanan faaliyet konularının görüşüldüğü toplantıda sunum gerçekleştiren 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Metin Unutkan; sistem, işleyiş, faaliyetler, 2022 yılı hedefleri ve verileri hakkında bilgiler aktardı.

İlimiz genelinde 847010 çağrının 645492’sinin asılsız çağrı olduğunu bu rakam da toplam çağrı sayının %76.21’ne tekabül ettiği bilgilerinin paylaşılması üzerine Vali Baruş, hayati önem arz eden konulara hızlı müdahale için 112 Acil Çağrı Merkezinin asılsız çağrılarla meşgul edilmemesini vatandaşlarımızdan önemle rica etti.

İl Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezinin yıllık olarak yapılan çalışmaları ve 2021 yılı istatistiki verilerinin değerlendirilerek kurumlar arası istişare ve değerlendirmenin yapıldığı toplantı, kurumlar arası koordinasyonun devamının sağlanması, 2022 yılı itibariyle yapılacak olan tüm tanıtım faaliyetleri, ihtiyaçlar ve hedeflerin belirtilmesi konularının görüşülmesi ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.