Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Ağbaba ; Genel Başkanımız “Elektrik Faturamı Ödemeyeceğim” Çağrı Tüm Türkiye’nin Çağrısıdır

Ağbaba ; Genel Başkanımız “Elektrik Faturamı Ödemeyeceğim” Çağrı Tüm Türkiye’nin Çağrısıdır
12.02.2022
178
A+
A-

AĞBABA: İSYANA TEŞVİK ÇAĞRISI DEĞİL; ESNAFIN, EV HANIMININ, VATANDAŞIN ÇAĞRISI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya’da bir okulda Atatürk büstüne yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaptı ve ülke gündemini değerlendirdi.

Veli Ağbaba, Genel Başkanımız bir çağrı yaptı ve ‘elektrik faturamı ödemeyeceğim dedi. Bu çağrı tüm Türkiye’yedir. Ben de şahsen faturamı ödemeyeceğimi ifade etmek isterim. Bu şartlar altında küçük esnaf ödemek istese bile ödeyemeyecek.

Malatya Bakkallar ve Bayiler Odası’nı ziyaret eden Ağbaba, Samsun’da Onur Anıtı’na yapılan saldırıdan hemen sonra Malatya’da da Atatürk büstüne saldırı yapılmasının üzücü ve düşündürücü olduğunu kaydetti.

Atatürk büstünü kıranlar bir an önce yakalanmalıdır

Atatürk ve cumhuriyetimize yönelik sistemli bir saldırı var

Ağbaba’nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Atatürk büstünün saldırıya uğradığını görüyoruz. Dün İl Başkanımız bir heyetle okulu ziyaret etti. Büstün çöpe atıldığı söyleniyor ve olayın üstü kapatılmak isteniyor. Bir tek açıklama yapan kimse yok. Ne Vali, ne diğer kurumlar açıklama yapmadı. Atatürk’e yönelik Samsun’da başlayan sistemli bir saldırı var. Atatürk bu ülkedeki sağcının da solcunun da ortak değeridir. Suriye’ye bakın, İran’a, Irak’a bakın. Bugün Türkiye farklıysa bu Atatürk’ün sayesindedir. Bu saldırı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna yapılan bir saldırıdır. Bu saldırı kabul edilemez ve geçiştirilemez. Saldırının arkasındaki güç bulunmalıdır. Malatya Valisini görevini yapmaya davet ediyoruz. Atatürk’e yapılan saldırı açık alanda yapılmadı, okul alanının içerisinde yapılıyor. Bu saldırıyı kim yapmış, görüntülerin tespit edilmesi lazım, kapsamlı bir soruşturma açılması ve suçluların yargı önüne çıkarılıp cezalandırılması gerekiyor. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Olayın takipçisi olacağız.”

 

Bahçeli kandili Saray’a göndersin

İsyana teşvik çağrısı değil; esnafın, ev hanımının, vatandaşın çağrısı

“Ekonomide bu günler iyi günlerimiz. Yaz geldiğinde esnaflarımızın yükü bir kat daha artacak. Şimdi buzdolabı daha az çalışıyor, elektrik daha az yanıyor. Klima yok şu anda. Biz aylardan beri uyarıyoruz. 1 Ocak’ta elektrik zamlarını yapan anlayış, Türkiye şartlarından bihaberler. Herhalde uzayda yaşıyorlar. Bakın Genel Başkanımız bir çağrı yaptı ve ‘elektrik faturamı ödemeyeceğim’ dedi. Birileri buna ‘isyana teşvik ‘diyorlar. Genel başkanımızın yapmış olduğu çağrı, bakkalın, şarküterinin çağrısıdır, küçük evlerde yaşayan insanlarının ısıtıcının fişini çekenlerin çağrısıdır, gece karanlıkta oturan ev hanımının çağrısıdır, lambayı yakamayan esnafın çağrısıdır. Onların sesini duyurmak için, onların derdinin ne kadar ciddi olduğunu anlatmak için Türkiye kamuoyunda getirmiş olduğu bir çağrıdır. Bir muhalefet liderinin böyle bir çağrı yapması da önemlidir. Sarayda her taraf yanıyor, ışık saçıyor, kandili oraya gönder ki biraz ışıkları kıssın da kandili yaksın. Sayın Devlet Bahçeli kandili keşke oraya gönderseydin. Kemal Kılıçdaroğlu mütevazi bir evde yaşıyor, 1000 odalı Saray’da yaşamıyor. Keşke kandil göndereceğine sarayın elektrik faturalarını öğrenseydin. Bu çağrı tüm Türkiye’yedir. Ben de şahsen faturamı ödemeyeceğimi ifade etmek isterim. Bu şartlar altında küçük esnaf ödemek istese bile ödeyemeyecek. Bu elektrik zamlarını geri çekin. Elektrikte, doğalgazda KDV’yi sıfırlayın. Eğer bu şekilde devam ederse, fatura ödeyecek esnaf bulamazsınız.”

 

Umarım enflasyon yılsonunda üç haneye ulaşmaz

“Enflasyonla ilgili merkez bankasının anketine göre yılsonu hedefi ‘yüzde 34’ oldu. Ne diyordu Ekonomi Politikalar Kurul Başkanı, ‘enflasyonu tek haneye düşeceğiz’ diyordu. Sayın Maliye Bakanı ‘Nisan’da enflasyon pik yapacak’ diyor. Enflasyon ne kadar şuan da yüzde 48,69. Bu oranın artacağını Maliye Bakanı da söylüyor, tüm ekonomistler de söylüyor. Umarım enflasyon yılsonunda üç haneye ulaşmaz. Türkiye dünyada en yüksek enflasyona sahip 8 ülkelerden birisi. Yakında Merkez Bankası’nın politika faizlerini de yükseltecekler göreceksiniz ve enflasyon alıp başını gidecek. Esnaf sattığını yerine koyamıyor. Bizde buradan çağrı yapıyoruz, erken seçim yapılmalı.”

 

Yetkililer görevini tam anlamıyla yapmadı

Uyuşturucu skandalında Bakanın da görevden alınması lazım

“Dört ay önce çocukların geleceğinden sorumlu Sosyal Aile Hizmetler İl Müdürlüğünün uyuşturucunun lojistik merkezine döndüğünü tüm Türkiye gördü. İl müdürünün makam aracı da uyuşturucu taşımak için araca dönüştürülmüş. Bütün çağrılarımıza rağmen etkin bir soruşturma yapılmadı. Aile Sosyal Bakanlığına çağrı yaptık bize ‘olayı kapatmak sizin işiniz’ diye cevap verildi. Adeta bir trol gibi. Şimdi de Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü görevden alındı. Ama maalesef oradaki soruşturma hala yapılabilmiş değil.  Burada Bakanın da istifa etmesi lazım. Malatya kamuoyuna bir çağrı yapmak istiyorum, her olayda bir araya gelen derneklere de çağrı yapmak istiyorum, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürünün aracı uyuşturucu deposu olmuş ama Malatya’da CHP dışında sesi çıkan bir tane kimse yok. Lafa geldi mi, muhafazakâr olurlar, milliyetçi olurlar, uyuşturucuya karşı dururlar. Burada Malatya valisi de görevini tam anlamıyla yapmadı. Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü de görevini tam anlamıyla yapmadı.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.