Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan A. Adayı Hamit Özpolat, Yeşilyurt’u Türkiye Yüzyılına Hazırlayacağız

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan A. Adayı  Hamit Özpolat, Yeşilyurt’u Türkiye Yüzyılına Hazırlayacağız
12.01.2024
49
A+
A-

Hamit Özpolat, Yeşilyurt’u Türkiye Yüzyılına Hazırlayacağız

Malatya’nın sevilen simalarından Gazeteci Hamit Özpolat 31 Mart 2024’de yapılacak  olan Yerel seçimde Yeşilyurt Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. 

AK Parti Yeşilyurt Belediye Başkan A. Adayı Hamit Özpolat Kimdir ?
1964 Malatya doğumlu. İlk ve orta öğrenimini Ankara Tuzluçayır ilköğretim okulu ve Lisesinde, Yüksek öğrenimini ise İstanbul Üniversitesi Kültürel Miras ve Turizm bölümünde tamamladı. Hamit Özpolat, kariyerine Malatya’da 1991 yılında Malatya’nın ilk özel Radyo ve Televizyonunu kurarak başladı.
Daha sonra sırasıyla Adıyaman, Elazığ, Diyarbakır, Mardin ve İskenderun illerinin ilk Özel Radyo ve TV’lerini kurdu.

Malatya’da günlük yayın hayatına devam eden Bu Sabah Gazetesinin kurucu yönetim kurulu üyesi olan Özpolat, Malatya TV, Radyo Süper44, Sürmanşet Gazetesi ve Adıyaman’da yayın yapan Tempo Radyo A.Ş.’de Yönetim kurulu başkanlığı yaptı.

Hamit Özpolat  Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Danışmanlığı, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdür Vekilliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’de Dış ilişkiler koordinatörü olarak görevde bulundu.

Malatya ve Bölgenin en büyük ve köklü aşireti olan Drejan Aşiretinin önde gelen isimlerinden  biri olan Hamit Özpolat, Devletçilik yanıyla bilinen Drejan Aşiretinin Yerel ve Ulusal faaliyetlerinde sözcülüğünü yapmaktadır. Aşiretin sadece Malatya ili Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde birinci dereceden 1.500 haneye yakın mensubu bulunmaktadır.

Özpolat aynı zamanda Malatya’nın ve bölgenin güçlü aşiretlerinden İzol Aşiretiyle de evlilik bağıyla kurduğu ilişkiyi koruyarak profesyonel hayatındaki statüsü nedeniyle bölge insanıyla oluşturduğu yakın ilişkilerden dolayı Aşiretin sevilen, sayılan ve sözüne itibar edilen bir üyesidir.

Geçmişten bugüne İllerde ve Bölgede birçok siyasi çalışmada, anket ve saha çalışmalarında belirleyici rol üstlenen Hamit Özpolat, geçmişte Anavatan Partisi Adıyaman İl Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuştur.

Profesyonel hayatın yanında her daim Sivil toplum kuruluşları içerisinde de aktif olarak yer alan Hamit Özpolat, Drejan Yamadağ Kurdu Aktepe Köyü Kültür  ve Yardımlaşma Derneği Bşk.

Malatya Beyaz Ay Derneği Bşk. V.

Merkezi Malatya’da Bulunan Güneydoğu Radyo ve Televizyon Yayıncıları Birliği Bşk. V.

Malatyaspor Kongre Üyeliği ve Delegeliği,

MASTÖB Üyeliği,

Uzun yıllar Adıyaman’da gazetecilik mesleğini icra etmesinden ve Adıyaman ili ile kurduğu sıcak ilişkilerden dolayı;

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kültür-Sanat Derneği Bölge Bşk,

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği,

Malatya’da bulunan Adıyamanlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği,

Adıyaman Üniversitesi Vakfının kurucu yönetim kurulu üyeliği,

Adıyaman sosyal hizmetler kimsesiz çocuklar derneği yönetim kurulu üyeliği,

Adıyaman Hasta Hakları Derneği Kurucu üyeliği,

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti başkan yardımcılığı,

Merkezi Adıyaman’da bulunan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkan V. görevlerini yürütmektedir.

Özpolat’ın basın sektöründeki köklü tecrübelerinden dolayı ulusal alandaki bazı STK üyelikleri ise şöyledir.
Merkezi İstanbul’da bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (T.G.C) Üyeliği,

Merkezi Ankara’da bulunan Radyo ve Televizyoncular ve internet yayıncılar Federasyonu kurucu yönetim kurulu üyeliği,

Merkezi Ankara’da bulunan Anadolu Basın Birliği Genel Başkan Yardımcılığı,

Türk Dünyası ile kurduğu yakın ilişkilerinden dolayı;

Azerbaycan Odlar Yurdu Üniversitesi Türkiye Temsilciliği,

Türk Dünyası ile kurduğu yakın ilişkilerinden dolayı;

Azerbaycan Odlar Yurdu Üniversitesi Türkiye Temsilciliği,

TUTAP (Türkiye Turizm Tanıtım Platformu) Malatya İl Temsilciliği görevlerini yürütmektedir.

Yurt içi ve yurt dışından birçok ödül ve takdir belgelerine sahip olan Hamit Özpolat. 21.Mart.2017 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında Kazakistan’ın Türkistan şehrinde yapılan ödül töreninde TÜRKSOY (Türk Kültür Teşkilatı) Türkiye adına Yılın en başarılı gazetecisi ödülüne, Aynı yıl Kazakistan Halk Asamblesi tarafından düzenlenen törende Kazakistan Kurucu Cumhurbaşkanı ve Türk Konseyi onursal Başkanı Nursultan Nazarbayev’in taltifleriyle Kazakistan Türkiye Gönül Elçiliği nişanesine layık görülmüştür.

2004 yılından itibaren Sarı Basın Kartı sahibi olan Özpolat, iyi derecede Azerice ve orta derecede İngilizce bilmektedir. Hamit Özpolat, evli ve üç çocuk babasıdır. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.