Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Aksaray Valiliği: “Taziye Yemeği” Uygulamasını Kaldırdı. Şimdi Sıra Malatya Valiliğinde

Aksaray Valiliği: “Taziye Yemeği” Uygulamasını Kaldırdı. Şimdi Sıra  Malatya Valiliğinde
29.10.2022
92
A+
A-

Aksaray’da taziye yemeği yasaklandı!

Aksaray’da kent genelinde taziye yemeği uygulamasının kaldırılmasına karar verildi. Valilik, karara gerekçe olarak, cenaze sahibinin üzerindeki maddi yükleri gösterdi.

Aksaray Valiliği tarafından şehir geneline gönderilen yazıda, cenaze yemekleriyle ilgili yeni bir karar alındı.

Aksaray Valiliği: “Taziye yemeği” uygulaması kaldırıldı

Vali Hamza Aydoğdu imzalı genelgede, gerekçe olarak ise cenaze sahibinin acısı ve meşguliyeti olmasına rağmen taziye yemeği vermek için büyük külfetler altına girdiği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Dinimizde, vefat eden bir yakınımıza karşı en büyük sorumluluğumuz, geciktirmeden teçhiz ve tekfin işlemlerini tamamlayıp cenaze namazını kılmak ve onu defnetmektir. Bununla birlikte cenaze sahibinin acısı ve meşguliyeti olduğundan dolayı Peygamber Efendimizin sünneti gereği cenaze evine yemek göndermek sünnettir. Bu ayni zamanda örf, adet ve geleneklerimize daha uygun bir davranıştır.

Ayrıca günümüzde tüm acısı ve meşguliyetine rağmen cenaze sahibinin zor şartlar altında, taziyeye gelen misafirlere yemek ikram etmek için büyük bir külfetin altına girdiği, başkalarından borç para aldığı bilgileri de bizlere ulaşmaktadır.

Anılan nedenlerle bu tarihten itibaren, cenaze sahibine daha fazla yük olmak adına Aksaray iline bağlı ilçe, kasaba ve köylerde cenaze sahibinin yemek vermesi uygulamasına son verilmiştir.”

İŞTE AKSARAY VALİLİĞİNİN TAZİYE  YEMEĞİ YASAĞI İLE İLGİLİ RESMİ YAZISI

AKSARAY  VALİSİ HAMZA AYDOĞDU’NUN ÖZ  GEÇMİŞİ

1975 yılında Bitlis/Ahlat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bitlis’te, yüksek öğrenimini Kayseri Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. Yüksek lisansını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde “Oğuz Atay ve Yusuf Atılgan’ın Eserlerinde Yabancılaşma” konulu çalışmasıyla, Doktorasını ise Ankara Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Yakup Kadri Karaosmanoğlu’nun Eserlerinde Eğitim Değerleri” isimli çalışması ile tamamladı. Yeni Türk Edebiyatı alanında Doçent unvanına sahip olan Aydoğdu’nun alanı ile ilgili  pek çok akademik makale ve kitabı bulunmaktadır.

Çalışma hayatına Milli Eğitim Bakanlığında Öğretmen olarak başlayan Aydoğdu, sırasıyla Bakanlık Müşaviri, Daire Başkanı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. 09.06.2020 tarihli ve 2020/274 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Aksaray Valisi olarak atanan Aydoğdu, evli ve iki çocuk babasıdır. Kaynak Aksaray Valilği – Görüntülü Haber Kaynağı – Show Haber  https://www.youtube.com/watch?v=zrBjzQOk7JM

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.