Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Arabası 2021 Olanlar Dikkat! TÜVTÜRK Araç Muayenesi İçin Yeni Sistemi Duyurdu

Arabası 2021 Olanlar Dikkat! TÜVTÜRK Araç Muayenesi İçin Yeni Sistemi Duyurdu
13.04.2024
29
A+
A-

Arabası 2021 ve öncesi model olanlar dikkat! TÜVTÜRK araç muayenesi için yeni sistemi duyurdu.

Türkiye’de 25 milyondan fazla aracın kayıt işlemini yürüten TÜVTÜRK, araç sahiplerini bilgilendiren bir mesaj yayınladı.

Bu çağrıda, araç güvenliği ve çevresel duyarlılığa dikkat çekilirken, yeni gelişmeler ve kullanım kolaylıklarını artıracak önlemlerin açıklanması dikkat çekti.


Muayene döneminin başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğu artacak ve araç sahipleri sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalacak.


Muayene sürecinden geçmemiş araçların trafiğe çıkması yasaklanacak, bu nedenle trafik sıkışıklığı yaşanabilecek.


2021 yılından bu yana, araç sahipleri TÜVTÜRK istasyonlarına gitmek zorunda kalıyorlar. Bu süreci kolaylaştırmak ve randevu yoğunluğunu azaltmak için TÜVTÜRK önemli bir adım attı.



Türkiye genelinde 77 ilde mobil istasyonlar hizmete açılarak araç sahiplerine daha iyi erişim sağlandı. Bu sayede birçok araç daha hızlı bir şekilde denetim sürecini tamamlayabiliyor.


TÜVTÜRK’ün yeni yıldaki hedefi, yoğunluğu azaltarak mobil istasyonların sayısını artırmak. Bu adımların amacı, araç sahiplerine daha iyi erişim ve daha fazla kolaylık sağlamaktır.


Arabalar, traktörler ve motosikletler mobil istasyonlarda incelenebilmektedir. Ancak hava destekli hidrolik fren sistemine sahip araçların testleri sadece sabit istasyonlarda gerçekleştirilebilir.


Egzoz gazı ölçümleri, sabit istasyonlarda ve yetkili mobil istasyonlarda yapılabilmektedir. Traktör muayenesi ise hem mobil hem de sabit istasyonlarda gerçekleştirilebilmektedir.

Kaynak – gunboyugazetesi.com.tr/arabasi-2021-ve-oncesi-model-olanlar-dikkat-tuvturk-arac-muayenesi-icin-yeni-267064h.htm

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.