Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Arguvan’da Bilim Şenliği Düzenlendi

Arguvan’da Bilim Şenliği Düzenlendi
11.05.2022
128
A+
A-

Arguvan’da Bilim Şenliği Düzenlendi
İnönü Üniversitesi ile Arguvan Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği Bilim Şenliği Nazım Hikmet Meydanında yapıldı.

Bilim Şenliğine Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Enver Kiraz, İlçe Jandarma Komutanı Ali Ayva, İlçe Emniyet Amiri Mehmet Yıldırım, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Yay, İnönü Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Turgay Seçkin, Prof. Dr. Ahmet Gültek, Prof. Dr. Bülent Alıcı, CHP Arguvan İlçe Başkanı Ekber Aslantürk, CHP Arguvan Kadın Kolları Başkanı Gül Nilay Mıllaoğlu, Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk, Arguvan Doğal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Süleyman Sırrı Yücel, Belediye Meclis Üyeleri, Siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaş katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş “Bugün Arguvan’da farklı bir günü yaşıyoruz. Birbirinden değerli hocalarımız bugün öğrencilerimize yeni ufuklar açıp, onlara değer katacak çok önemli ve kıymetli deneyler yapılacaklardır. Biz inanıyoruz ki çocuklarımız bugün burada gördükleri deneyleri hayatları boyunca unutamayacaklar. Onların yaşamlarında bugün görecekleri deneyler hep ayrı bir yer tutacaktır. Bilim Şenliği’nin düzenlenmesinde emeği geçen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’a, Fizik, Kimya, Biyoloji ve Maden Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Turgay Seçkin yaptığı konuşmada “Bilim şenlikleri, bilime karşı olumlu tutum geliştirmeyi, katılımcılara yeni bilgi ve becerileri öğretmeyi bilim kurumları ile toplum arasındaki iletişimi güçlendirmeyi hedeflemektedir. Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen bilim şenliği organizasyonları aynı zamanda birçok bilimsel araştırmanın bağlamını da oluşturmaktadır. Ulu önder Atatürk “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir fendir, ondan başka mürşit aramak gaflettir delalettir” dediğinde bir dehanın mükemmel tespiti ile bizlere rehber olmuştur ve olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

Son olarak şunları kaydeden Seçkin “Özgür, rekabetçi düşüncenin şartı ne kadar ileriye gitmişse o toplumlarda ortaya çıkan yaratıcılık, katma değer, yenilikçilik, teknoloji, sanat, kültür ve politika diğer toplumlara karşı çok ciddi kazanımlar sağlamıştır. Fen eğitimi yalnızca sınıflarda ve laboratuvarlarda, formal eğitim yoluyla değil, okul dışı ortamlarda da gerçekleşmelidir. Bunun sebebi, fen bilimlerinin günlük yaşamla çok bağlantılı olması, insan ve çevre arasındaki ilişkiyi anlama amacı gütmesi, bilimsel araştırmaya olanak sağlayan alanlar içermesidir. Okul dışı öğrenmeler, fen ile ilgili yeterlilik, bilgi, beceri ve fen bilimine yönelik olumlu tutum kazandırma konusunda oldukça etkilidir”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.