DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BAŞKAN ÇINAR, TEPEKÖY FIDANLIK ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

BAŞKAN ÇINAR, TEPEKÖY FIDANLIK ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU
03.06.2018
181
A+
A-

BAŞKAN ÇINAR, TEPEKÖY FIDANLIK ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

Kent estetiği ve yeşil alan çalışmalarına büyük önem veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşil alanları ve sosyal dokusu ile dikkat çekici bir atmosfere sahip Yeşilyurt İlçemizdeki kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak ve yeşil alanları çoğaltmak için bugüne kadar önemli adımlar attık. Mutlu insanların şehri Yeşilyurt’u daha fazla yeşille buluşturmak adına çaba sarf ediyoruz” dedi.

“İLÇEMİZİN DÖRT BİR TARAFINDA YEŞİLLENDİRME ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİK”

Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki Tepeköy’deki Fidanlık Alanında incelemelerde bulunan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’un tüm güzelliklerini daha fazla ön plana çıkartmak, sosyal dokuyu ve yeşil alanları daha zengin hale getirmek adına ilçenin dört bir tarafında yeşillendirme çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

“YEŞİLYURT, MEVSİMLİK ÇİÇEKLERLE RENGARENK”

2015 yılından itibaren hizmet veren Fidanlık alanındaki standartların her geçen gün yükseldiğine dikkat çeken Başkan Çınar, “ Dört yıl içerisinde hizmete sunduğumuz 100’e yakın park alanı, etrafları yeşil alanlarla donatılmış sosyal tesislerimizin yanı sıra kavşaklar, refüjler, okul ve cami bahçelerine diktiğimiz mevsimlik çiçeklerle güzel ilçemizi her geçen gün biraz daha fazla yeşillendiriyoruz. Üç yıl önce hizmete sunduğumuz, toplam 25 dönümlük alan üzerinde hizmet veren Tepeköy’deki Fidanlık alanında Malatya’nın iklim şartlarına uygun bitki türlerini muhafaza ediyoruz. Uzman ekiplerin gözetiminde gerçekleşen buradaki çalışmalarda fidanların yetiştirilmesi, bakımı ve saksılama işlenmeleri titizlikle yapılmaktadır. Fidanlarımızın kurumasına engel olmak adına burada artezyen kuyusu açtık.  55 bin adet bitki türünün yer aldığı fidanlık alanımızda güzel şartlarda muhafaza edilen ıhlamur, fıstık çamı, akça ağaç, karaağaç, dış budak, poşetli çam ve abelya poşetli ağaç türleri gerekli kontrolleri yapıldıktan sonra belirlenen noktalara dikimini gerçekleştiriyoruz. Tabii ki dikimi yapılan fidanlarımızın belirli periyotlar halinde kontrolleri ve sulama işlemleri özenle yapılmaktadır. Havaların ısınmasıyla birlikte fidan dikimleri artarken, mutlu insanların şehri Yeşilyurt’umuz rengarenk bir görüntüye kavuşmuş oluyor. Yeşilyurt’ta yaşamanın ayrıcalık olduğunu hissettiren yeşillendirme çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. İlçemizin dört bir tarafında yeşillendirme çalışmalarımızı büyük bir titizlikle yürütüyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.