Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Dağ, İnternet Yasası Biran Önce Çıkmalıdır 

24.07.2018
191
A+
A-
Başkan Dağ, İnternet Yasası Biran Önce Çıkmalıdır
Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, İnternet yasası biran önce çıkmalı ve internet kirliliğine son verilmelidir.  Türkiye’nin yeni yönetim sistemine geçişi ile medya alanında yeni düzenlemeler yapılmalıdır. İnternet yasasının çıkması sonucu basına kalite gelecektir ve gelmelidir.
Sansürün kaldırılışının yıldönümü olan 24 Temmuz Basın Dayanışma Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ,  Bu güne kadar basınla ilgili beklenen yasa biran önce çıkmalıdır ve beklentimiz var mı tabi ki vardır.
“Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişi ile birlikte, yeni dönemde inşallah basın yasasının yeniden yapılacak bir düzenlemeyle bazı haklarının yeniden verilmesi günümüzde bir internet kirliliğin yaşandığı şu günlerde ve internet yasasının biran önce çıkıp yasalaşmasını bekliyoruz.
“Son yılların en zor dönemini yaşayan Malatya basını kapanan bazı televizyonların ve yine günlük gazetelerin zorla birleştirilmeleri nedeniyle ve birleşmeyen bazı gazetelerin zor duruma bırakarak çalışan gazetecilerin işsiz bırakılmasına neden olmuştur. Dönemde gazeteler birleşirken ne hikmetse bazı basın kuruluşları ve yine bazı basın camiası sessiz kalmıştır. Dönemde gazeteciler işsiz kalmıştır. İnternet yayıncılığına ise hala yasal bir düzenleme yapılmamıştır.
Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Basın Özgür Ve Tarafsız Olmalıdır.
Başkan Dağ, Mesajında: Türk basınından sansürün kaldırılışının 110’uncu yılında gerçek demokrasinin ayrılmaz parçası olan, halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğünü sağlamak amacıyla emek veren Ülkedeki tüm basın çalışanlarının bu anlamlı gününü kutluyorum dedi. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.” Dedi. Başkan Dağ, Basın çalışmalarınızdan başarılar diliyorum. Özgür ve tarafsız basın hepimizin güvencesidir.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.