DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Erhan Yağlıcı, MASKİ’nin Teşhircilik Uygulaması Doğru Değil

Başkan Erhan Yağlıcı, MASKİ’nin Teşhircilik Uygulaması Doğru Değil
13.04.2022
145
A+
A-

Başkan Erhan Yağlıcı, MASKİ’nin Teşhircilik Uygulaması Doğru Değil
Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ)’nin Su Borcu Olan Vatandaşların Ev ve İş Yeri Kapılarına Vatandaşı Teşhir Eden Borç ve İcra Uyarısı Yazan Kağıt Asılmasına İYİ Parti Battalgazi İlçe Başkanı Erhan Yağlıcı Tepki Gösterdi.

İYİ Parti Battalgazi İlçe Başkanı Erhan Yağlıcı, Milletin Su Borcu Yüzünden Faturalarla Birlikte Astığınız Borç ve İcra Yazan, Vatandaşı Teşhir Eder Gibi Astığınız Kağıt veya Karton Her Neyse Uyarı Yazı Ne İnsani ,Ne Vicdani Nede İmanidir. Bizim Dinimiz Bize Bir İnsanın Hatasını ve Yanlışını Yüzüne Vurmayın Kabahatini Kimseler Görmeden Duymadan Kapatın Diyen Bir Dindir. Malesef MASKİ tam tersine vatandaşı TEŞHİR etmek için ev ve iş yerlerinin önünde bir davul zurna ekibini götürmediği kaldı.

İYİ Parti Battalgazi İlçe Başkanı Erhan Yağlıcı MASKİ’nin Yaptığı uygulamaya şu şekilde tepki gösterdi ; Ülkemiz ve Malatya’mız maalesef çok zorlu bir ekonomik süreçten geçmektedir. Milletimiz her geçen gün borç batağına gittikçe saplanmakta borç yükü altında ezilmektedir. Hükumetin yanlış politikaları ülkeyi yönetilemez ve yaşanmaz hale sokmuştur. Milletimiz zaten bu kadar ağır bir ekonomik krizle boğuşurken birde belediyeler vatandaşın üzerine zamlarla gitmektedir. gıda , elektrik , doğalgaz, barınma, sağlık,eğitim, su ve Ulaşım gibi milletin temel ihtiyaçları son bir yıl içerisinde neredeyse % 150 ve % 200’lere varan artışla milleti yaşanmaz hale getirmiştir.. Maalesef Malatya’mızda bu ekonomik sıkıntılardan nasibini fazlasıyla almıştır. Millet bankaların ve tefecilerin eline düşmüş durumda. Millet borç yükü altında ezilirken binlerce insanımız birde ödeyemediği elektrik , doğalgaz ,internet ve su faturaları yüzünden büyük sıkıntılar yaşmaktadır.

Başkan Erhan Yağlıcı, Malatya’lı vatandaşlardan Artık İYİ Parti’yi milletin ve Ülkenin umudu kurtuluşu olarak görmektedir. Bu vesile ile her gün bizlere ulaşan vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları gündeme taşımamız için bizlere müracaat etmekte.. Son zamanlarda milletimiz özellikle MASKİ’nin uygulamasından çok rahatsız olduklarını söylüyorlar. Su borcu olan aboneler ev ve iş yerlerinini kapı koluna asılan ve kapılara yapıştırılan kocaman su borcu ve icra uyarısı yazan kağıtların bırakılması milletimizin onurunu ve gururunu çok incitmiş. MASKİ zaten vatandaşın ev ve iş yerine aboneliğe ait borç faturasını bırakıyor. Günümüz teknolojisinde email yolu ile cep telefonlarına uyarı mesajı ile ulaşabiliyorsunuz. Vatandaş zaten borcunu harcını biliyor. MASKİ olarak sizin vatandaşın ev ve iş yerine kapısına borcunuz var icralıksınız diye neden bu uyarıcı kağıtları asıp teşhircilik yapıyorsunuz. Milleti kolu komşusuna teşhir edip rezil mi etmek istiyorsunuz. MASKİ ‘nin uygulaması ne insani ne vicdani nede bizim Müslüman ve Türk toplumu töresine göre doğrudur. İnsanların kusurları bizim inancımızda teşhir edilmez kapatılır. Ama MASKİ tam tersi ile vatandaşı teşhir edip kolu komşusuna mahcup duruma düşürmeye çalışıyor.

Başkan Erhan Yağlıcı, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ)’nin yaptığı ne vicdani , insani nede imanidir. MASKİ’nin  TEŞHİR uygulamasını bir an önce sonlandırması gerekmektedir. İnsanların yaşama ve hayatta kalması için en önemli gereksimi olan suyu şartlar her ne olursa olsun kesemezsiniz. MASKİ’nin görevi milletin içme suyunu , bağının bahçesinin ve hayvanının içme suyunu kesmek değildir. MASKİ’nin görevi vatandaşın kullanacağı suyu daha iyi şartlarda sağlıklı ve uygun fiyatlara kullanmasını sağlamak su faturalarının ödenmesini kolaylaştıracak çözümler üretmesini sağlamaktır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.