Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Erol Avşaroğlu ; Arapgir’de Çok Ciddi Öğretmen Açığı Bulunmakta

Başkan Erol Avşaroğlu ; Arapgir’de Çok Ciddi Öğretmen Açığı Bulunmakta
21.03.2022
88
A+
A-

Deva Partisi Arapgir İlçe Başkanı Erol Avşaroğlu Arapgir’de Eğitimde Ciddi Sorunlar Yaşanmaktadır.

Deva Partisi Arapgir İlçe Başkanı Erol Avşaroğlu Yaptığı Açıklamada, Dünya, değişim ve yenilenme dönemini yaşamaktadır. Bu hızlı gelişimi yakalayabilmek ve aşabilmek gerekmektedir. Ülkelerin medeniyet seviyeleri bilime ve eğitime verdikleri önemle belirlenir. Türkiye’nin kalkınması, ilerlemesi ve bilimsel çalışmalar yapılabilmesi eğitimin erişilebilirliğine bağlıdır. Eğitim, her kurumun temelini oluşturan insan kaynağını hazırlamaktadır. Taşra bölgelerimizde, ülkemiz için kilit noktada olan eğitimde ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Deva Partisi Arapgir İlçe Başkanlığı olarak Arapgir’de bu sorunun hat safhaya ulaştığını görmekteyiz. Durumun ehemmiyeti, kimin yüzünden olduğuna değil, sorunun çözümüne odaklanmayı gerektirmektedir.,

Bu kurumların yüzde doksanı Arapgirli iş insanları tarafından yaptırılmıştır. Söz konusu eğitim olunca desteklerini esirgememektedirler. Bunun en büyük sebebi; Arapgir halkının eğitime büyük önem vermesidir. İlçemiz, tarihi süreç içinde devlet adamları ile ün yapmıştır. Milli eğitim bakanı, fikir ve bilim insanları ve pek çok başarılı işadamları yetiştirmiştir. Arapgir’deki eğitim kurumları fiziki anlamda Türkiye de sıralamaya girecek noktadadır. İnşa edilen bu modern okullarımızın eğitimci kadrosunun yetersiz oluşunun sonucunda, övünç kaynağımız olan şahsiyetlerin yetiştirilmesi konusunda yarın çok geç olmaması adına acil önlem almak zorundayız!

Arapgir’de 49 Öğretmen Açığı Bulunmakta

Deva Partisi Arapgir İlçe Başkanlığı olarak tespit edebildiğimiz, .Arapgir’de 49 öğretmen açığı bulunmaktadır. Arapgir’in en önemli okullarından biri olan Hami Aydınlar çok programlı Anadolu Lisesi’nde; matematik, fizik, kimya, tarih gibi temel derslerde 12 öğretmen açığı bulunmaktadır. İlçemiz tarihinde böyle kısır ve vahim bir tabloyla karşılaşılmamıştır. 30 yıl önce branş öğretmenleri dışında öğretmenler derse girmezken, günümüzde ilçemiz eğitim sistemi alarm vermektedir. Soruna nitelikli çözüm yerine yüzeysel yaklaşılmaktadır.

Okulda ücretli öğretmenlerle sorun çözülmüş gibi davranması akıl dışıdır.

Eğitimde süreklilik sağlanamamaktadır. Bu durum, eğitimde eşitlik ilkesine de aykırıdır.

Şubat ayında 15 bin öğretmen atamasında, Arapgir’deki orta dereceli okullara atama olmadığı gibi Malatya’da temel dersler ve diğer branşlardaki öğretmenlerle birlikte 1239 öğretmen fazlası bulunmaktadır.

Bu sorun sadece Arapgir’de değil, diğer ilçelerimizde de yaşanmaktadır. Milli Eğitim Müdürlüğü merkezdeki öğretmen fazlasını ilçelerde görevlendirerek sorunu çözememektedir. En büyük zorluğu yeterli eğitim alamayan, çoğu zaman boş geçen derslerini telafi edemeyen, dört dörtlük eğitimle sınavlara hazırlanan öğrencilerle yarışmak zorunda kalan, motivasyonları düşen ilçemiz çocukları ve aileleri yaşamaktadır.

Bu durum velilerin, bağını bahçesini, aile düzenini, üretimi bırakıp çocukların geleceği için öğretmeni olmayan okullarını, yerlerini, yurtlarını bırakıp büyükşehirlere göç etme düşüncesini doğurmakta ve veliler bu durumu açıkça dile getirmektedirler.

Bu çocuklar bugün ilçemizin, yarın ise ülkemizin geleceğidir. Geçen günlerin gelen günleri aratmadan, vakit geç olmadan eğitim konusunda her türlü fedakârlığı yapan devlete yük olmadan, inşa edilen bu eğitim kurumlarına Milli Eğitim’in öğretmen ataması, eşit öğrenim hakkı olan bu çocuklarımızın ilçelerinde yaşama haklarına, eğitim hakkına ve geleceklerine sahip çıkmak siyaset üstü bir durumdur. Çocuklar, bizim çocuklarımız! Onların eşit şartlarda eğitim almalarını, her ne olursa onların hakkını savunmaya devam edecek, gerekli tüm mecralara iletme konusunda onların sözcüleri olmak zorundayız.

Arapgir’deki nitelikli öğretmen açığını sorununu cözümcül bir yaklaşımla en doğru biçimde çözülmesini istiyoruz. İl Milli Egitim Müdürlüğü’nün bu konuda gerekeni yapacaklarını ilçemiz çocuklarının eğitimdeki fırsat eşitliği konusunda geri kalmamaları konusunda yetkililerin ellerini taşın altına en kısa zamanda koyacaklarını, onların umut ışıklarını söndürmeyeceği ümit ediyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.