DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BAŞKAN GÜDER, LÖSEMİLİ ÇOCUKLARI UNUTMADI

BAŞKAN GÜDER, LÖSEMİLİ ÇOCUKLARI UNUTMADI
05.11.2019
234
A+
A-

BAŞKAN GÜDER,”YILDA SADECE BİR HAFTA DEĞİL, HER ZAMAN ONLARIN YANINDAYIZ”
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi gören lösemili çocukları ziyaret ederek onlara moral verdi. Başkan Güder, Yılda sadece bir hafta değil, her zaman onların yanındayız diyerek Lösemi hakkında toplumun bilinçlendirilmesi gerekliliğine dikkat çekti.
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder ve AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Hasan Basri Kahveci ile birlikte Lösemili Çocuklar Haftası’nda, Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Onkoloji Servisinde tedavi gören Lösemili çocukları ziyaret Etti.

Odaları tek tek dolaşan Başkan Güder, çocuklara çeşitli hediyeler vererek onlarla yakından ilgilendi. Yapılan ziyaretin küçük hastaları memnun ettiği ve onlara büyük bir moral kaynağı olduğu gözlerden kaçmadı.

Kanser vakalarının azalması temennisinde bulunan Başkan Güder, “Özellikle son asrımızda kanserli vakalara sıkça rastlıyoruz. Lösemi hastalarının yüzde 25-30 civarını çocuk hastalardan oluşuyor. Bu haftaların kutlanmasının amacı farkındalık oluşturmak. Bu bilinci toplumda yerleştirmek adına bugün bizde hastanemizi ziyaretmiş olduk. Kendilerine acil şifalar diliyoruz. Kansere insanları iten ve enfekte eden nedenlerden uzak durmak lazım. Bunu sağlayacak olanlar da genelde ailedir. Bizim ailelere bu haftalar adı altında bilinçlendirmek gerekiyor. Bizde bunu oluşturma adına bugün buradayız. Hastalarımıza şifalar diliyoruz. Kanser vakalarının azalmasını temenni ediyoruz. Biliyoruz ki kanserli vakaların ilaçların birçoğu yurt dışında temin ediliyor. İnşallah diyoruz ki her hastalığımızın ilacı Türkiye’mizde olsun. Millet olarak, devlet olarak bunun çabası içerisindeyiz. Esas önemli olan farkındalık oluşturmak. Bu farkındalığı da oluşturmaya çalışacağız hep beraber. Yılda sadece bir hafta değil, her zaman onların yanındayız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.