Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BAŞKAN GÜRKAN, “İŞADAMLARIMIZIN KENDİNE ÖZ GÜVENİ OLMASI GEREKİYOR”

BAŞKAN GÜRKAN, “İŞADAMLARIMIZIN KENDİNE ÖZ GÜVENİ OLMASI GEREKİYOR”
09.08.2018
193
A+
A-

BAŞKAN GÜRKAN, AKSON MALATYA ŞUBE BAŞKANI KARATAŞ İLE BİR ARAYA GELDİ
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Malatya Şube Başkanı Mesut Karataş ve yönetim kurulu üyeleri ile istişarede bulundu. Başkan Gürkan, işadamlarının zorluklarına dikkat çekerek, “İş adamımızın güçlü olması, cesaretli olması, kendine öz güveni olması gerekiyor” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Malatya Şube Başkanı Mesut Karataş ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek, iş dünyasının sorunlarını dinledi. Burada konuşan Başkan Gürkan, “Anadolu İş Adamları Derneğimizin değerli başkanı Mesut Karataş ve değerli yönetim kurulu üyelerini ziyaret etmekten büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Özellikle bu son süreçte müteşebbisimizin iş adamımızın hakikaten güçlü olması, cesaretli olması, kendine öz güveni olması gerekiyor. Memleketimizin son süreçte, içinde geçtiğimiz dönemde iş adamlarımızın istihdam etmesi, diğer taraftan ekonomiye katma değer üretmesi ve mal üretmesi ile aynı zamanda bu malların satılması ve devletimize, girdi ile katma değer sağlaması önemli bir hadisedir. Müteşebbislerimizin sorunlarını yakinen biliyorum, geçmiş dönemde özellikle İŞKUR’da çalıştığım dönemde teşebbüslerin karşılaştığı hem bürokrasi sıkıntıları anlamında, hem de kamuoyunun diğer parametrelerini, sıkıntılarını yakinen takip ettiğim, bildiğim ve onların desteklenmesi noktasında çalıştığımız süreç içerisinde büyük gayretler gösterdim. Netice itibariyle bir işçinin istihdamının şuanda Türkiye maliyetleri üzerinde yaklaşık 150 bin ile 200 bin lira olduğunu düşünürsek, iş adamlarımızın yanında ne kadar işçi çalıştırırsa bunu 200 bin ile çarptığınız zaman ne kadar büyük ve güçlü bir sermaye ile bu üretim mekanizmalarının yürütüldüğünün en yakın görgü tanığı olursunuz. Bu anlamda bu fedakarlıkları, bu şecaati gösteren iş adamlarımızı tebrik ediyorum. Bugün de Anadolu Aslanları İş Adamları derneğimizi ziyaret ettik. Bizim tabi çalışma esas ve usullerimizin temel esası, katılımcı belediyecilik anlayışına dayanır. Katılımcı demek, belediyecilik anlayışının temel yaklaşımı da ilimizde bulunan sivil toplum örgütleri olsun, sendikalar olsun, meslek kuruluşlarımız olsun, iş adamlarımız olsun, kanaat önderlerimiz olsun, yerel önderlerimiz olsun, diğer sosyal taraflar olsun bunlarla istişare ederek, şehrin geleceği ve vizyonerliği açısından yön pusulamızı ve yol haritamızın oluşmasında önemli katkılarını yakinen gördüm. Ayrıca bizim inancımızda da sünneti seniyedir istişare etmek. Biz, katılımcı belediyecilik anlayışı içerisinde sosyal taraflar ve sivil toplum kuruluşlarıyla yoğun bir iletişim içerisindeyiz” dedi.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Malatya Şube Başkanı Mesut Karataş ise, Başkan Gürkan’ın istişareye büyük önem verdiğini kaydederek, “Sayın Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan beyi burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz, mutluluk duyuyoruz. Kendileri istişareye önem veren ve şehrin dinamikleri ile sık sık bir araya gelen ve şehre büyük katkıları olan bir başkanımız. Tabi başkanımızın istişareye önem vermesi, şehrin dinamikleri ile birlikte hareket etmesi ve sürekli aktif bir şekilde şehrin meseleleri ile yakinen ilgilenmesi başarılı olmasını sağlamıştır. Biz kendilerinin çalışmalarını takdir ediyoruz. Anadolu Aslanları İş Adamları olarak biz de bu şehirde üzerimize düşen çalışmaları layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. İş adamları olarak gerek akademisyenlerle, gerek siyasilerle, gerek bürokratlarla hep birlikte el ele vererek, istişareler yaparak bu şehre katkılar yapmaya çalışıyoruz. Bu anlamda Selahattin Başkanımızın siyasi yürüyüşünü destekliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.