DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Hakan Bay, Devletimizin Destekleriyle Doğanyol Yeniden İnşa Edildi

Başkan Hakan Bay, Devletimizin Destekleriyle Doğanyol Yeniden İnşa Edildi
25.04.2022
88
A+
A-

Doğanyol ilçesinde deprem sonrasında değişim ve dönüşüm çalışması başlatıldı.

Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay,  Başta Devletimiz ve  Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un destekleriyle ilçemiz yeniden inşa edildi.

İlçe halkı yeni evlerine kavuşurken, ilçedeki son durumu görmek üzere çevre şehircilik ve İklim bakanı Murat Kurum da ilçeyi ziyaret etti. Bakan Kurum’a Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay tarafından hemşehrilik beratı verildi.

24 Ocak depreminden sonra Doğanyol’da İshak, çolak ve Gökçe mahallelerinde kentsel dönüşüm, kırsal mahallelerde ise köy konutlarının yapımına başlanmıştı.

İlçe genelindeki çalışmalarda Gökçe Mahallesine 104 konut, 70 ticarethane, 80 ahır ve 1 camii den oluşan kentsel dönüşümün çalışması bitirildi.

Kırsal mahallelerde ise 100 köy konutu bitirildi ve hak sahiplerine teslim başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum  Doğanyol programı kapsamında kentsel dönüşüm sahalarında ve Koldere mahallesinde Bayram ailesine ait depremden sonra yapılan köy konutuna misafir oldu. Bakan Kurum, aynı zamanda ilçe meydanında verilen  yaklaşık 2000 kişinin katıldığı iftar programına katıldı.

Program sonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, Doğanyol Belediye Başkanı  Hakan Bay tarafından Doğanyolun yeniden inşa edilmesinden dolayı “Hemşehrilik Beratı “ takdim edildi.

Bakan Murat Kurum’un ilçede programlara katılmasını değerlendiren Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, “sayın Bakanımız Murat Kurum ilçemizde incelemelerde bulundu  ve ilçe halkımızla iftarda bir araya geldi.

Yaşadığımız depremde çok büyük yara almıştık ama başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un destekleriyle ilçemiz yeniden inşa edildi.

Depremin yaraları kısa sürede sarıldı. Öncelikle bize bu desteği veren bakanımıza çok teşekkür ediyorum.

Sayın Bakanımızın çalışmaları yerinde görmek ve ilçe halkımızla hasbihal etmek için ilçemizi ziyaret etmesi de bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. İlçe halkımız da büyük özlemle bakanımızı karşıladılar. Tüm halkımıza da teşekkür ediyorum.

Bakanımız bizleri yalnız bırakmadığı için biz kendisini hemşehrimiz olarak görüyoruz. Hemşehrilik beratını da takdim etmiş oldu.  İnşallah daha nice güzel günlerde ilçe halkımızla bir araya geleceğiz.” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.