Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Karaman’dan Başbağlar Katliamına Tepki

Başkan Karaman’dan Başbağlar Katliamına Tepki
05.07.2022
211
A+
A-

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkan Abdulvahap Karaman, 5 Temmuz 1993 tarihinden Erzincan’ın Kemaliye İlçesi Başbağlar Köyü’nde bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 33 yurttaşımızın şehit edildiği katliamla ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Başkan Karaman açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“29 yıl önce bugün insanlık kurşuna dizildi. Erzincan’ın Kemaliye İlçesi Başbağlar Köyü’nde yaşanan katliam bölücü hainlerin ve onların destekçilerinin, ne olduklarını, kanlı yüzlerini, insanlıktan ne kadar uzak olduklarını ortaya koyan, en karakteristik örneklerden biridir. 

Savunmasız bir köy dolusu insanın evleri yakılmış, silahsız camii cemaatimiz kurşuna dizilmiştir. Bu acı olay ile ilgili söylenebilecek hiçbir söz, yapılacak hiçbir açıklama yaşananları, köy halkının maruz kaldıkları katliamı, 29 yıldır dinmeyen acımızı anlatmaya yetmeyecektir. 

Tekrar hatırlatmak isterim ki içeride ve dışarıda, teröre hoşgörü gösteren, görmezden gelen, yardım eden, iş birliği yapan herkes, başta Başbağlar olmak üzere, Türkiye’de işlenen kanlı ve kahpe cinayetlerin ortağıdır ve bu zalim bölücü hainlerin tarafındadır.

Bu duygu ve düşüncelerle öncelikle Başbağlar’da şehit edilen 33 yurttaşımızla birlikte tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, yakınlarına, sevenlerine ve aziz milletimize sabırlar ve başsağlığı dileklerimi sunuyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.