Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Mehmet Kızıldaş, Engelli Kardeşimiz Rahat Ulaşımı İçin Yolları Asfaltladık

Başkan Mehmet Kızıldaş, Engelli Kardeşimiz Rahat Ulaşımı İçin Yolları Asfaltladık
20.08.2023
51
A+
A-

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslantürk ve Belediye Meclis Üyesi Avni Çıplak Çakmak Mahallesine bağlı Kınık Mezrasında evinin önünde yol bulunmayan engelli vatandaşın konforlu ulaşımı için taşlı ve engebeli alanda yapılan yol açma, genişletme, serme sıkıştırma ve asfaltlama çalışmasını yerinde inceleyerek, engelli Feride Sülün ile yakından ilgilendiler. 

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş; “Çakmak Mahallemize  bağlı Kınık mezrasında yaşamını sürdüren ve Disferlinopati kas hastalığıyla mücadele eden  engelli kardeşimiz Feride Sülün’ün  akülü tekerlekli sandalyesi ile ulaşımını rahat sağlayabilmesi için Arguvan Belediyesi olarak yol açma, genişletme, serme sıkıştırma ve asfaltlama çalışması yaptık.Feride gibi diğer engelli vatandaşlarımızın yüzlerindeki gülümseme için biz yorulmadan, çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Çamlıça 10,09,2022

Konuyla ilgili açıklama yapan Feride Sülün  “Doğuştan Disferlinopati yani kas hastasıyım, ancak belirtilerim 18 yaşında ortaya çıkmaya başladı. Erkek ve kız kardeşimle aynı kaderi paylaşıyoruz. En büyük sıkıntımızda mevcutta yaşadığımız evin önüne gelen bir yolun olmamasıydı. Hastalandığımda babam beni sırtında taşıyarak anayola çıkartıyordu. Bu şekilde hep babama yük oluyordum,  hem de dengeli tutamadığı için vücudumda günlerce ağrı sızı oluyordu. Engebeli ve taşlı olan bu patika alanda asfaltlama çalışması yapıldı. Artık akülü tekerlekli sandalyemle köy merkezine inip, yakınlarımın yanına, eşime dostuma rahatlıkla gidebileceğim. Yaşadığımız bu sıkıntıyı görüp, yardımımıza koşan Arguvan Belediye Başkanımız Mehmet Kızıldaş ve personeline çok teşekkür ediyorum. Yüzümüzü güldürdüler, Allah onlardan binlerce kez razı olsun”dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.