DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Ramazan Özcan, Kayısının Bugün Ki Değerine Kavuşması İçin Çok Mücadele Verdik

Başkan Ramazan Özcan, Kayısının Bugün Ki Değerine Kavuşması İçin Çok Mücadele Verdik
02.12.2022
61
A+
A-

Malatya Ticaret Borsa Başkanı Ramazan Özcan, Malatya Kayısının Bugün ki değerini bulması ve bir taban fiyatının olması için çok ciddi mücadele ve emek verdik ve bunu da başardık dedi.
Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Yönetimi Yeniden Güven Tazeleyerek Başkan Seçilen Malatya Ticaret Borsa Başkanı Ramazan Özcan’a Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundu.
Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Ramazan Özcan Başkanım görev ilk dönem görev süresince Malatya ekonomisine ve özellikle Malatya Kayısısına ciddi katma değer katan projelere imza attı. Yıllardır Kayısı Üreticisinin en büyük sorunu olan Kayısıda taban fiyat açıklaması Başkanım döneminde gerçekleştirildi. Kayısıda taban fiyatının belli olmasından sonra Kayısı bugünkü değerini buldu. Geçmişte kayısıyı dalda zarar ediyor diye indirmeyen üretici neredeyse tabiri caiz ise kayısı dalının altına düşen bir kayısıyı bile boşa vermiyor. Artık Malatya’lı Kayısı üreticisi kayısının kıymetini biliyor ona göre bilinçli bir şekilde üretmeye çalışıyor. Belki de Malatya’lı Kayısı üreticisi tarihinde ilk kez son 2 – 3 yıldır para kazanmaya başladı. İşte Malatya’lıyı mutlu eden bu başarının altında en büyük pay tabi ki Ramazan Özcan Başkanımın.
Başkan Dağ, Ayrıca Kuru Kayısı ‘dan sonra Malatya’ya katma değer katan diğer kuru meyvelerin ve yaş meyvelerin üretilmesi soğuk hava depolarında stoklanması ve satılması anlamında da gayet olumlu gayretleri var. Lisanslı Soğuk Hava Depolarının ve Buğday Pazarının yapılmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve başkanımın büyük emeği var. Özellikle Yapıldığı ve satışa sunulduğu zaman günlerce Malatya kamuoyunu meşgul eden Dünya Kayısı Ticaret Merkezi ve Şire Pazarı tartışmasına esnafın lehine son noktayı başkanımın girişimleri sayesinde nokta konmuştur. Bugün bu ziyaret vesilesi ile yeniden güven tazeleyen Ramazan Özcan Başkanım başta olmak üzere tüm yönetimine başarılar diliyorum dedi.
Malatya Ticaret Borsa Başkanı Ramazan Özcan, Sizlerle benim yaklaşık 30 yılı aşan bir tanışıklığım ve hukukum var. Her biriniz benim için çok kıymetlisiniz. Sizler ve Malatya’da görev yapan tüm basın ve medya kuruluşu arkadaşlarımızın geneldi hepsi her zaman yanımızda ve destekçimiz olmuştur. Eleştirileri benim için hep yapıcı olmuştur. Tabi ki bizlerinde bilmeyerek eksiği olmuştur olacaktır da. Önemli olan bu eleştirileri kabullenip ders çıkarıp doğruyu bularak hareket etmemizdir. Güçlü bir medya güçlü bir muhalefet her zaman doğruyu bulma noktasında çok önemlidir. Zeki Başkanım şahsım için çok güzel ifadeler kullandı. Yaptıklarımızı bir Malatya’lı bir Medya temsilcisi olarak ve bizim en büyük paydaşımız olarak objektif bir şekilde değerlendirdi. Bir insanın başarısını ve çalışmasını kendi anlatırken belki zorluk çekebilir ama dışarıdan birinin bizleri anlatması daha anlamlı oluyor. Şahsıma ve ekibime övgüleri bizlerin sorumluluğunu dahada arttırıyor. İnşallah İkinci dönemdeki Projelerimiz ve Çalışmalarımızla Malatya’mıza dahada büyük hizmetlerimiz olacaktır. Bizleri ziyaret eden ve övgüleriyle onure eden Başta Zeki Dağ Başkanım ve tüm Anadolu Basın Birliği Yönetimine şahsım ve yönetimim adına teşekkür ederim dedi.
Ziyaret sonunda Anadolu Basın Birliği Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Malatya Ticaret Borsa Başkanı Ramazan Özcan’a Malatya Ekonomisine , Malatya Tüccarına , Malatya Çiftçisine özellikle Kayısı ve Kayısı Üreticisine verdikleri büyük destekten dolayı günün anısına bir başarı plaketi taktim etti

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.