Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Sadıkoğlu, 31 Mayıs’ta Sona Erecek Olan Mücbir Sebep Süresinin Devam Etmesi Şarttır

Başkan Sadıkoğlu, 31 Mayıs’ta Sona Erecek Olan Mücbir Sebep Süresinin Devam Etmesi Şarttır
27.05.2025
27
A+
A-

Başkan Sadıkoğlu; Milletvekilleri Mücbir Sebep Konusunu Meclis Gündemine Taşımalı

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 31 Mayıs’ta  sona erecek olan mücbir sebep süresinin uzatılması için  iktidar ve muhalefet milletvekillerine çağrıda bulunarak, konuyu meclis gündemine taşımalarını istedi.  

2022 yılı cirosu 2,5 milyon TL’nin altında olan işletmeler için devam eden mücbir sebep süresinin 31 Mayıs’ta  sona ereceğini hatırlatan Malatya TSO Başkanı Sadıkoğlu, iktidar ve muhalefet milletvekillerine çağrıda bulunarak, konuyu meclis gündemine taşımalarını istedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 2022 yılı cirosu 2,5 milyon TL’nin altında olan mükellefler için devam eden mücbir sebep süresinin 31 Mayıs’ta yani 31 Mayıs’ta  sona ereceğini hatırlatarak, devam etmesinin şart olduğunu vurguladı.

“MÜCBİR SEBEBİ MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYIN”

Milletvekillerine çağrıda bulunan Başkan Sadıkoğlu, “6 Şubat asrın felaketinin üzerinden 28 ay geçti. Depremden büyük yaralar alan Malatya’mızda hala 4 binden fazla esnafımız 21 metrekare konteynerde ayakta kalma mücadelesi veriyor. Birçoğu siftah dahi yapamadan kepenk kapatan esnafımızın binlercesi ay sonunda bir asgari ücret kadar dahi kazanç sağlayamıyor. Bugüne kadar 5-6 aylık sürelerle 5 kez uzatılan mücbir sebep hali, 2022 yılı cirosu 2,5 milyon TL’nin altında olan esnaflarımız için devam ediyor. Birkaç gün içinde bu süre de sona erecek. Vergi ve prim borçları ile karşı karşıya kalacak esnafımızın bu borçları ödeyebilecek durumu yok. Milletvekillerimize çağrıda bulunuyorum; iktidarıyla ve muhalefetiyle depremzede esnafımızın sesine kulak verin ve mücbir sebep süresinin uzatılması için konuyu meclis gündemine taşıyın” dedi.

“12 NİSAN ÖNCESİNDEN DAHA FAZLA DESTEĞE İHTİYAÇ VAR”

12 Nisan’da yaşanan zirai don afetinin 6 Şubat deprem afetinin verdiği zararı daha da katladığını kaydeden Başkan Sadıkoğlu, “Esnafımız hala depremden aldığı yarayı tedavi edemezken, bir de zirai don yaşadık. Şehrimiz ekonomisinin mihenk taşı olan kayısımızın tamamı yanmış durumda. Bu durum sadece üreticimizi değil, üreticimizle doğrudan ilişkili olan binlerce esnafımızı da olumsuz etkileyecek. Küçük ve orta ölçekli esnafımızın 12 Nisan öncesinden daha fazla desteğe ihtiyacı var. Malatya, Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde uygulanan ve 31 Mayıs’ta sona erecek olan mücbir sebep süresinin devam etmesi şarttır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.