DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Sadıkoğlu’ndan Müjde: 6. Bölge Teşvik Süresi 2 Yıl Daha Uzatıldı

Başkan Sadıkoğlu’ndan Müjde: 6. Bölge Teşvik Süresi 2 Yıl Daha Uzatıldı
17.12.2022
46
A+
A-

Başkan Sadıkoğlu: Girişimlerimiz olumlu sonuçlandı, 6. bölge teşvikleri süresi 2 yıl uzatıldı

Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Şehrimizin üretimi, ihracatı ve istihdamı adına büyük önem arz eden 6. Bölge Teşviklerinin süresi 2 yıl daha uzatıldı. Yapmış olduğumuz girişimlerin olumlu sonuçlanması, üyelerimiz adına bizleri memnun etmiştir” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, aralarında Malatya’nın da bulunduğu 25 ili kapsayan Cazibe Merkezi programı 6. Bölge Teşvikleri süresinin 2 yıl uzatıldığını belirtti. Başkan Sadıkoğlu, 31.12.2024 tarihine kadar olan süre uzatımı kararının Resmi Gazetede yayınlandığını kaydetti.

“TALEP DOSYAMIZI CUMHURBAŞKANIMIZA SUNMUŞTUK”

Malatya sanayi için büyük önem arz eden 6. Bölge Teşvik süresinin uzatılması için ciddi girişimlerde bularak, faydalı bir süreç yürüttüklerini ifade eden Başkan Sadıkoğlu, “Şehrimiz, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 2018 yılından bu yana 6. Bölge teşviklerinden faydalanıyor. 2020 yılında sona erecek olan sürenin Oda olarak bulunduğumuz girişimlerle 2 kez birer yıl uzatılmasını sağladık. 2022 yılının sonu itibariyle bitecek olan sürenin yeniden uzatılması için tekrardan ciddi girişimlerde bularak, faydalı bir süreç işlettik. Sürenin uzatılması konusunda hazırladığımız talep dosyasını çatı kuruluşumuz TOBB başta olmak üzere sanayi bakanlığımıza ve ilgili kurumlara gönderdik. Ayrıca 6. Bölge teşviklerinin ilimiz için ne denli önemli olduğu ve devam etmesi talebimiz 22 Ekim Cumartesi günü ilimize gelen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğumuz dosyada da yer aldı. Girişimlerimiz olumlu sonuç buldu ve 16 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazetede yer alan karar ile süre 2 yıl uzatıldı. Şehrimizin üretimi, ihracatı ve istihdamı adına büyük önem arz eden 6. Bölge Teşviklerinin devamı kararı için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a ve TOBB Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu’na üyelerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

“ŞEHRİMİZE YENİ YATIRIMCILAR KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Başkan Sadıkoğlu, “Devam edecek olan 6. Bölge Teşvikinin avantajlarını her platformda anlatarak şehrimize yeni yatırımcılar kazandırmaya devam edeceğiz. İlimizin ihracat rakamlarının artması, üretimin kesintisiz devam etmesi ve istihdam rakamlarımızın yükselmesi için çalışmayı, üyelerimizin gür sesi olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.