Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Başkan Yalçın Arıcak’tan 15 Temmuz Mesajı

Başkan Yalçın Arıcak’tan 15 Temmuz Mesajı
14.07.2022
228
A+
A-

Alperen Ocakları Vakfı Malatya İl Başkanı Yalçın Arıcak 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişimini kınayan Arıcak mesajında şu ifadelere yer verdi;

” 15 Temmuz 2016 ihanet kalkışmasının yıl dönümündeyiz. Milletin kurumları içinde yuvalananlar, (ABD/NATO ile irtibatlı cuntalar, kriminal gruplar) hain bir kalkışma ortaya koydular.  ABD’nin ‘bizim çocuklar’ dediği, NATO’cu zihniyete sahip olanlar milletin evlatlarına bomba ve kurşun yağdırmışlardı.

Bu kalkışmada kendilerine ‘Yurtta Sulh Konseyi’ adını veren ihanet konseyinin yönettiği kalkışmada, ruhlarını satan hainler milletin üzerine bomba ve kurşun yağdırarak, 251 vatan evladı şehit oldu. 2000’den fazla vatan evladı da yaralandı.
15 Temmuz 2016 gecesi ise sokağa çıkan, namlusunu millete çeviren tanka selam durmam anlayışıyla, bu kalkışmaya karşı Milletimiz; tarih ve destan yazmış, hain kalkışmayı durdurmuştur.

Hain kalkışma gecesi gerek Amerika, gerekse Avrupa ülkeleri her zamanki gibi bekle-gör politikasını tercih etmişlerdi. Ne zaman ki kalkışmayı milletimiz püskürttü ve demokrasi dışı arayış başarıya ulaşamadı işte o zaman ABD ve NATO’dan açıklama geldi: “Hükümetin yanındayız” dediler. Bunu iyi hesaplamak gerekir. Bu sözlerde de hiç inandırıcılık yoktu.
Çünkü kalkışma esnasında Amerika’dan hiç bir tepki oluşmadı hatta onları onaylayan açıklamalar gelmesi düşündürücüdür. Sonra Amerika kalkışmayı bir gün sonra sözde olarak kınamıştır.

Şunun hesabını yapamayan dış güçler bu kalkışmada ülkemizdeki milli birlik ve beraberlik duygusunu hesaplayamamışlardı. Bununla Ülkemiz üzerinde emelleri olan dahili ve harici düşmanlara önemli bir mesaj verildi.
Millet düşmanı kalkışmayı, aziz milletimiz engellemiştir.  Bu milletin özgürlüğünün bir tanımıdır.

Hukukun ve adaletin egemen kılınması darbe ve darbecilere ‘Bir daha asla’ demenin yolu adalete, demokrasiye ve çoğulculuğa sahip çıkmaktan geçiyor. Darbe demek millet düşmanlığı demektir. Darbe demek insan hak ve özgürlüklerinin yok sayılması demektir

Tüm Türk milletine ve özellikle Türk gençlerine sesleniyorum.
Her zaman ülkesi ve milletine karşı sorumlu olmak, her türlü oluşumlara karşı uyanık olmak ve tuzağa düşmemektir. Milletimizin her türlü değerine sahip çıkmalarıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.