Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Bayram Tilbaç, “Pütürge ve Doğanyol’un Eğitim Alt Yapısını Güçlendirmek İstiyoruz”

Bayram Tilbaç, “Pütürge ve Doğanyol’un Eğitim Alt Yapısını Güçlendirmek İstiyoruz”
28.09.2022
99
A+
A-

Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Bayram Tilbaç, vakıf olarak 2021-2022 eğitim yılında 340 öğrenciye burs verdiklerini ve bu bursun tamamen Pütürgeli ve Doğanyollu hayır sever iş insanları tarafından karşılandığını, yeni dönem burs çalışmalarını ise devam ettiğini bildirdi. 

“Yolcu yollarda” programının yapımcısı Yusuf Özpolat’a açıklamalarda bulunan Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Bayram Tilbaç, “Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı’nda yeni yönetim olarak görevi devraldıktan sonra birçok projeyi hayata geçirdik. Projelerimiz kapsamında 2021-2022 eğitim yılında  337 öğrencimize şu anda aktif olarak burs veriyoruz. Yüksek lisans ve doktora tezini hazırlayan 3 öğrencimiz ile birlikte toplamda 340 öğrencimize burs sağlıyoruz. Vakıf olarak, yöremizdeki eğitimin alt yapısına katkı sunmak için Mors Akademisi ile yaptığımız ortak çalışma ile Pütürge ve Doğanyol’daki 11 okulda toplamda 550 öğrenciye uzaktan eğitim sistemini getirdik. “Pütürge-Doğanyol Derste” projemiz ile iki ilçemizde 13 okulda öğrencimize internet üzerinden ücretsiz online hizmeti verdik. Bu çalışmanın içinde Koldere Köyünde 1 öğrencimiz deneme sınasında Türkiye birincisi oldu. Bir öğrencimiz Pütürge merkezde üçüncü oldu, yine Doğanyol’da bir öğrencimizde ikinci oldu. Biz bu eğitimi 7 ay süreyle verdik.” dedi.

Vakıf olarak yörenin ve bölgenin tanıtımı, bilgi akışını akışının sağlanması için www.kubbedagi.com sitesini de kurarak hayata geçirdiklerini belirten Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Bayram Tilbaç, “Kubbedagi.com kurmaktaki amacımız Pütürge ve Doğanyol’da dünyanın herhangi neresinde olursa olsun, silah-i rahim yapmak isteyip de gelmek istemeyenlere, Pütürge ve Doğanyol ile ilgili olarak İstanbul’da 72 tane sivil toplum kuruluşu var, acımızı, iyi günlerimizi,  tüm bilgi akışını, Pütürge ve Doğanyol başta olmak üzere yöremizdeki tüm gelişmeleri bu site aracılığı ile hemşerilerimize sunmak istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 “Vakıf olarak tamamen eğitim odaklı çalışıyoruz, tek derdimiz eğitimdir”

Vakıf olarak tamamen eğitim odaklı çalışma yaptıklarını belirten Tilbaç şöyle konuştu; “Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı olarak, Pütürge ve Doğanyol ilçelerimizin eğitim alt yapısını güçlendirmek istiyoruz. Başkanımız Dr. Hasan Hüseyin Şener’in başkanlığında çok güçlü bir ekip ve kadro ile yola çıktık. Hikmet Tanrıverdi, Fevzi Kılınç, Turan Varan, Gökhan Ceylan, Abdullah Işık, Abuzer Karaman, Hasan Aydın, Hasan Fırat, Mehmet Aslan ve Remzi Bayhan “Pütürge-Doğanyol Derste” projemizin hayata geçirilmesinde değerli iş insanımız Hikmet Tanrıverdi ve başkanımız Hasan Hüseyin Şener ile birlikte yönetimimizin büyük katkı ve emekleri oldu. Vakıf olarak yöremizin eğitimine katkı sunacak, yöremizin gençlerinin ufuklarını açacak yeni projeler üzerinde çalışıyoruz. Vakıf olarak tamamen eğitim odaklı çalışıyoruz, tek derdimiz eğitimdir. Amacımız yöremizin eğitim ve beraberinde yaşam kalitesini yükseltmektir.”

Malatya’ya kız öğrenci yurdu yapılacak…

Malatya’ya örnek bir eğitim projesini de hayata geçirmek için çalışmaları başlattıklarını kaydeden Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Bayram Tilbaç, “Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfı olarak Malatya’mızda bir kız öğrenci yurdu yapmak için harekete geçtik. Pütürgeli ve Doğanyollu  tüm iş insanlarımızın, girişimcilerimizin, hayır severlerimizin, ülkemizin her köşesindeki kıymetli Pütürgeli ve Doğanyollu bürokratlarımızın destek ve katkılarını bekliyoruz.  Pütürge-Doğanyol Eğitim Vakfına çok ciddi destek ve katkı veren iş insanlarımız var, onlara bir kez daha teşekkür ediyoruz. Vakfımızın 340 öğrenciye verdiği bursu iş insanlarımız karşılıyor.” Kaynak – www.kubbedagi.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.