Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BBP bütün darbelere karşı durmuştur”

BBP bütün darbelere karşı durmuştur”

27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 62. yılı olduğunu anımsatan Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut , BBP olarak darbe kimden gelirse gelsin ve kime karşı yapılırsa yapılsın karşısında durdurduklarını vurguladı.

BBP’nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun, “Namlusunu milletine döndürmüş tanka selam durmam” sözlerini aktaran Bulut, “BBP hep bu şiarla hareket etmiştir. BBP hareketi, 28 Şubat’ta da 27 Nisan’da da ve en son 15 Temmuz’da da girişilen bütün darbe kalkışmalarına sonuna kadar karşı durmuştur.” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti.

Vesayetin ördüğü taşlarla hazırlanan 27 Mayıs 1960 darbesinin milli iradeye karşı yapılmış tüm suikastların kaynağı olduğunu belirten Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut “Hukuk katledildi, demokrasi ayaklar altına alındı, millet iradesinin üzerine ipotek koyuldu. Demokrasi tarihimiz bir kez daha kirletildi.Cuntanın demokrasiye akıl almaz hıncının zulüm, işkence, hüzün ve yargısız infazları beraberinde getirdiğini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Bulut“Türkiye’ye büyük acı yaşatmaya kodlanan askeri vesayetin sahipleri, yalanlar ve iftiralarla milli iradeyi kafese aldı, en büyük insanlık suçunu işleyerek, 27 Mayıs darbesi hayata geçirildi. 27 Mayıs’tan sonra kurulan düzmece mahkeme, Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ı darağacına gönderdi, Cumhuriyeti vesayet rejimine dönüştürdü” diye konuştu.

Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu da darbenin ve darbeci zihniyetin her zaman karşısında olmuştur. 12 Eylül darbesinden sonra suçsuz olduğu halde 5 Buçuk yılı hücrede olmak üzere 7 buçuk yıl hapis yatmış, 28 Şubat sürecinde ‘Namlusunu millete çeviren tanka selam durmam’ diyerek; 27 Nisan E-Muhtırasında “Ordunun siyasete müdahalesi asla kabul edilemez.” diyip her zaman net ve tutarlı olarak tepkisini gösterdiği hareketin temsilcileri olarak aynı istikamette devam ettiklerini söyledi. 

Sivil iradeyi yok saymak için kurulan tezgâhlara, hazırlanan kumpaslara izin vermeyeceklerinin altını çizen Uğur Bulut, “Milletin egemenliğini çalmak isteyen küresel aktörlere ve onların içerdeki işbirlikçilerine fırsat vermeyeceğiz. Bu idrakle; 27 Nisan’da e-muhtıra üzerinden gerçekleştirilen vesayet kalkışmasına karşı dik duran milletimizin yanında olduklarını, Dışarıda yazılıp içeride sahneye konan Gezi kalkışması senaryosunu boşa çıkaran milletin kararlı duruşunu devam ettireceğiz. İhanet amacıyla planlanan 17-25 Aralık darbe girişimlerini püskürten, paralel tetikçilere hadlerini bildiren milletimizi yalnız bırakmayacağız dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.