Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BBP Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Altunkaya’nın Malazgirt Zaferi Kutlama Mesajı

BBP Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Altunkaya’nın Malazgirt Zaferi Kutlama Mesajı
26.08.2022
328
A+
A-

Büyük Birlik Partisi Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ercan Altunkaya Malazgirt Zaferi’nin 951. yıldönümü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Malazgirt Zaferi’nin sadece bir meydan savaşı zaferi olmadığını, bu zafer ile Anadolu’nun bir Türk yurdu olmasının yolunun açıldığını vurgulayan Altunkaya; mesajında şu ifadelere yer verdi.

“26 Ağustos Türk Tarihinin Şanlı Günü

Malazgirt Zaferi sadece bir meydan savaşı zaferi olarak değil Anadolu’da Türk devletinin kuruluş yılıdır. Malazgirt Zaferi’nin 951yılı kutlu olsun.

Hak ile batılın savaşı ve hiç bitmeyen sevdamız, kutlu davamızın başkenti Anadolu…
Sultan Alparslan liderliğinde şanlı ecdadımız 26 Ağustos 1071 Cuma günü, Bizans’a pençesini geçirmiş ve Anadolu’ya vatan mührünü vurmuştur.
Malazgirt Zaferi, sonuçları itibariyle Türk tarihinin en mübarek, en şanlı ve en görkemli zaferlerinden birisi olarak tarihe nam bırakmış ve hepimizin gururu haline gelmiştir.
Anadolu’nun kapıları açılmasıyla birlikte Selçuklular ve Osmanlı İmparatorluğu ile birlikte bu topraklarda Türk İslam Medeniyetinin tasavvuru ilmek ilmek işlenmiştir.
Bu medeniyet tasavvuru Anadolu Topraklarında Yesevilerden Yunuslara sevgi tohumu olarak saçılmış, toplumsal barış, insan sevgisi, hoşgörü anlayışı ile birlikte hem kaderimiz hemde en kıymetli servetimiz olmuştur.
Bedeli kanla ödenen zafer ve Türk-İslam Medeniyeti, yüzyıllarca tüm dünya milletlerine ileriliğin örneği olmuş ve olmaya devam edecektir.
Bu vesileyle, Malazgirt’teki şanlı muzafferiyetin yıldönümünde Büyük Türk Hükümdarı Alparslan’ı ve Malazgirt’ten bir gedik açıp, bize bu Vatan’ı Yurt eden ecdadın ruhları şâd, mekânları Cennet olsun.

Önde yalın kılıç Türkmen Başbuğu,
Ardından Oğuz ‘un elli bin Tuğu
Andırır Altay’dan kopan bir çığı
Budur Peygamber’in övdüğü Türkler
Ya Allah Bismillah Allahuekber!

Türk, Ulu Tanrı’nın soylu gözdesi
Malazgirt, Bizans’ın Türk’e secdesi
Bu ses insanlığa Hakk’ın müjdesi
Bu sesle irkilir çarpan yürekler
Ya Allah Bismillah Allahuekber! “

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.