BBP, Sosyal Medya Düzenlemesini Nasıl Yorumluyor? İşte cevabı…
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici Çay Tv ekranlarının konuğu olarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tartışılan Sosyal Medya ve hazırlıkları süren Sosyal Medya Düzenlemesi konusunda açıklamalarda bulunan Destici, topyekün yasaklamanın mümkün olmadığını ve doğru da bulmadığını belirtirken, bir düzenlemenin şart olduğunu da sözlerine ekledi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici sosyal medyanın güvenlik ve özgürlük çizgilerin doğru belirlenmesi gerektiğini savundu.
”SOSYAL MEDYA’DAN SALDIRIP HAKARET EDENLER İŞLEM YAPILINCA ÖZÜR DİLİYORLAR”
Son günlerde tartışılan konuların başında gelen ‘’Sosyal Medya Düzenlemesi’’ hakkında da sorulan soruya yanıt veren Destici ‘’Öncelikle sayın Cumhurbaşkanımızın evladı, Hazine ve Maliye Bakanımızın eşine yapılan çirkin ve ahlaksız saldırıları kınıyorum. Bunları yapanları da lanetliyorum ve tekrar geçmiş olsun diyorum. Türk Milleti’nin tamamına yakınının bunu reddettiğini gördük. Bu da tabi ki büyük bir kazanç. Az sayıda da olsa toplumun içinde maalesef bu tarz tipler çıkabiliyor. Sosyal Medya konusunda dikkat çekici ayrıntılar var. Öncelikle bu paylaşımları yapan karaktersizlerin ya akli dengesinin yerinde olmaması lazım, ya da her şeyi göze alarak bunu yapıyor olmaları lazım. Burada ikinci şıkkı görüyoruz. Kimlerin yaptığı meydana çıkınca, işte terör örgütleriyle olan bağlantıları gündeme gelince bunların herşeyi göze alarak bunu yaptığını görüyoruz. Amaç sadece Erdoğan ailesine hakaret etmek değil, aynı zamanda bunu yaparken bunun üzerinden toplumu kamplaştırmak ve ayrıştırmak. Türkiye’yi bir kaosa doğru götürmenin de zemini hazırlanıyor. Biz de bunlarla karşılıyoruz. Özellikle milletvekili olduktan sonra bir kamu davasına dönüşüyor bizimle ilgili yapılan paylaşımlar veya hakaretler… Dolayısıyla biz başvurmasak bile savcılar mahkemeler kamu adına görev yapıyor. Ve bu konuda yüzlerce kişi var. Bunların çoğu fake hesap… Ulaşılanlar da zaten ya gelip özür diliyorlar ya da mahkemede bunun sonucuna katlanıyorlar. Pek çoğunun iş ciddiye binince gelip özür dilediklerine de şahit oluyoruz. Ama buradakiler farklı… Buradakilerin kasta mahsus bir şeyler yaptıkları net olarak gözüküyor ve bunun üzerinden bir propaganda yürütülüyor. Bu bardağı taşıran son damla oldu. Bu düzenlemeler zaten çok uzun bir süredir gündemdeydi. Bizim de bu konuda internet yayıncılığıyla ilgili, sosyal medya kullanımıyla ilgili, oradaki insani ve ahlaki olmayan kişilik hak ve hukukuna saldırı, hatta bunların içinde ırkçılık düzeyinde yapılan kişisel bilgilerin açığa vurulması gibi bir sürü süreci var. Dolayısıyla bunlarla ilgili bir düzenleme yapmak lazım. Bazı muhalefet partileri iktidarın zaten bu işe hazırlıklıymış da bunu kendisine bahane ediyormuş gibi çok basit muhalefet söylemlerine başvuruyorlar. Halbuki bunun yerine şöyle demeleri lazım tıpkı bizim gibi; Evet burada bir problem var hep birlikte bir çözüm bulalım. Kapatmadan hiç birimiz taraftar değiliz. Twitter gibi, Facebook gibi insanların çok yoğun olarak kullandıkları alanlar çok önemli mecralar ama bir denetim gerekiyor. Bunu da bizim TBMM olarak ortak bir noktada buluşup, nasıl ki 27 Mayıs darbecilerine karşı mağduriyetlerin haklarının geri iadesi noktasında bütün partiler bir araya gelip ortak bir duruş sergilemişse, burada da milletimiz ve ahlaki değerlerimiz için, inançlarımız ve milletimizin birliği için bir yasa üzerinde uzlaşıp, hep birlikte bu yasası çıkarmamız lazım. Mutlaka bir düzenlemeye ihtiyaç ve bu böyle gitmez…’’ şeklinde konuştu.
”HAK ve ÖZGÜRLÜKLERİ MUHAFAZA EDEREK BİR YASA ÇIKARMALIYIZ”
Yeni hazırlanan düzenlemenin özgürlükleri kısıtlayacağı yönündeki eleştirileri de değerlendiren BBP Lideri Destici ‘’Güvenlik ve özgürlük konularında ölçüyü kaçırmamak lazım. Güvenlik olmadan özgürlük olmaz, özgürlük olmadan da güvenlik tesis edilemez. Bu ikisinde ki hassasiyeti korumak lazım. Kişilerin hak ve özgürlüklerini muhafaza etmek lazım. Ama hiçbir hak ve hürriyet de devletin varlığına, ülkenin bütünlüğüne ya da başka bir insanın hakkına, kişiliğine, ailesine tecavüz etme imkanını kimseye vermez. Böyle bir özgürlük alanı olmaz. Ya da toplumumuzun genel ahlaka muayir sapık yaşantılara da müsaade etmez. Dolayısıyla bizim burada yapmamız gereken güvenlik ve özgürlük arasındaki dengeyi kurup bir yasa çıkarmamız lazım. Şuan da hazırlanan teklife baktığımızda size karşı yapılan hakaret vb. durumlarda hızlı cevap verme imkanı sağlanacak. Anında doğru bilginin paylaşılması var. Bazı sosyal medya platformunun özellikle Türk hukukuna riayet etmediklerini görüyoruz. Buna son vermek lazım. Türkiye kanun devletidir. Kim faaliyet gösterecekse bizim hukuk kurallarımıza uymak zorundadır. Temsilcilik açılması meselesini ben de destekliyorum. Bir muhatabımızın olması lazım. Yalan haberler inanılmaz şekilde yayılıyor. Buna da bir düzenlemeye ihtiyaç var. Tabiki bunları yaparken mutlaka hak ve özgürlüklerin de korunması lazım. Kesin kapatma diye bir şeyi mümkün görmüyorum. ‘’ ifadelerini kullandı