Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Bilal Yıldırım, AKP’li Vekiller Oyunuzu Verin 1 Yılda Evinizi Yaparız Dediler, Ortada Ev Yok

Bilal Yıldırım, AKP’li Vekiller Oyunuzu Verin 1 Yılda Evinizi Yaparız Dediler, Ortada Ev Yok
26.02.2024
23
A+
A-

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, “Eski milletvekilleri, mevcut milletvekilleri ve siyasetçiler çok kötü bir intiba bırakmışlar. Vatandaşlarımız ‘Milletvekilliğinde gelip oylarımızı aldılar, oyunuzu verin 1 yılda evinizi yaparız, dediler. Ama 1 yıl geçti evlerimizi alamadık.’ diyorlar. Sözler verilmiş yerine getirilmemiş, insanlarımız aldatılmış.” dedi.

Yeniden Refah Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bilal Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Demiryol-İş Sendikası Başkanı Hikmet Kazgan ve yönetimini ziyaret ederek, sendika yönetim ive işçilerle bir araya geldi.

“Sözler verilmiş yerine getirilmemiş, insanlarımız aldatılmış”

Bilal Yıldırım, “Malatya gerçekten yıkılmış bir vaziyette. Gittiğimiz her yerde insanlarımızın ciddi sıkıntıları ile karşılaşıyoruz. Eski milletvekilleri, mevcut milletvekilleri ve siyasetçiler çok kötü bir intiba bırakmışlar. Vatandaşlarımız ‘Milletvekilliğinde gelip oylarımızı aldılar, oyunuzu verin 1 yılda evinizi yaparız, dediler. Ama 1 yıl geçti evlerimizi alamadık.’ diyorlar. İçişleri Bakanımız Malatya’ya gelerek kura çektiler, ‘Yıl sonuna kadar bütün evleri teslim edeceğiz’ dedi. ‘Teslim edeceğiz’ dediği evler daha eksik olan 75 bin konut. 1 yılda 5 bin konut yapmışsınız, 75 bin konutu yıl sonuna kadar teslim edeceksiniz. İnsanlar orada ister istemiz alkışlıyorlar, ama bir düşünüyorlar, ‘bizi yine aldatmaya çalıştılar.’ Kötü bir süreç yaşıyoruz, sözler verilmiş yerine getirilmemiş, insanlarımız aldatılmış.” İfadelerini kaydetti.

“Malatya’da konteyner kentte yaşanan sıkıntılar CHP’nin yönetiminde olan Hatay’da yaşanmıyor”

Bilal Yıldırım şunları söyledi, “Milletvekilliği seçiminde, ben Darendeliyim, Darende’de muhtarların hepsine toplu mesaj geçmişlerdi. ‘Refah Partisine oy verirseniz, bizim oylar azalırsa, milletvekilli sayımız azalırsa Malatya’ya ödenek az gelir, evlerinizi yapamayız’ dediler. Böyle bir mesaj attılar. Üzerinden 1 yıl geçti, Malatya halen aynı yerinde. Biz göreve gelirsek onlar gibi olmayacağız. Gaziantep’in depremde 2 ilçesi zarar gördü, 16 bin 200 konut teslim ettiler, ama Malatya’da 6 bine yakın konut teslim ettiler. İktidar milletvekilleri Malatya’nın mağduriyetini anlatmadılar. Malatya’da konteyner kentte yaşanan sıkıntılar CHP’nin yönetiminde olan Hatay’da yaşanmıyor. Çünkü Hatay’da devlet konteyner kentlerdeki sorunu çözüyor. Malatya’da çocuklar internete bağlanıp ders yapamıyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.