Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Boynuzlu Kavun Kiwano, Arapgir’de  Yetiştirilmeye Başlandı

Boynuzlu Kavun Kiwano, Arapgir’de  Yetiştirilmeye Başlandı
18.01.2023
81
A+
A-

Anavatanı Güney ve Orta Afrika olan, tek yıllık yetiştiriciliği yapılan, Ülkemize yeni gelen bir tür olan Boynuzlu Kavun Kiwano Arapgir İlçesinde  yetiştirilmeye başlandı.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu’nun girişimleri ile tohumları Arapgir’e  getirildi ve adaptasyon çalışmaları başlatıldı.

Arapgir Belediyesine ait arazide 2022 vejetasyon döneminde tohumdan fide oluşturulmuş ve fidelerin yetiştiriciliği ile meyve hasadı gerçekleştirildi.

Meyvenin tadı salatalık, limon ve muz karışımı bir tat oluşturmaktadır. İçeriğine gelince, ortalama boyuttaki 1 boynuzlu kavunun içinde %40’a varan oranlarda C vitamini ve yaklaşık 1 gram protein bulunuyor. Bunlara ek olarak boynuzlu kavunun içinde bol miktarda A vitamini, kalsiyum, demir ve besin lifi olduğu da biliniyor.

2023 yılı içerisinde Arapgirde belirlenen  alanlarda  Boynuzlu Kavun Kiwano  ekimi gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.