Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Bu Sezon Süper Lig’de Küme Düşürülme Kesin Olarak Kaldırılacak

Bu Sezon Süper Lig’de Küme Düşürülme Kesin Olarak Kaldırılacak
18.04.2022
172
A+
A-

Spor Toto Süper Lig’de son haftalara girilirken flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu sezon 20 takımla gerçekleştirilen ligde 4 takımın alt lige düşmesi bekleniyordu. Bir TFF yöneticisi, yaptığı açıklamayla olay yarattı. Yöneticinin, ‘Küme düşmenin kaldırılması değerlendirilebilir’ ifadelerini kullanması spor kamuoyuna bomba gibi düştü.

TFF ve MHK’deki istifalardan sonra Süper Lig’de küme düşmenin kaldırılacağı iddiası gündemde bomba etkisi yarattı. Beyaz Futbol programında dile getirilen iddia sonrası yorumcu Sinan Engin, “Futbolu iptal edelim. 2 sene falan futbolu yasaklayalım daha iyi.” dedi.

Süper Lig’de herkes bu soruyu soruyor: Küme düşme kaldırılacak mı? Beyaz TV’de ismi açıklanmayan bir TFF yöneticisi küme düşmenin kaldırılması konusuna açık kapı bırakırken, yine ismi açıklanmayan bir kulüp başkanı da “Bu şartlarda küme düşme kaldırılmalıdır. Sezon bitince öyle bir konuşacağım ki yer yerinden oynayacak” ifadelerini kullandı. Peki küme düşme kaldırılacak mı? Süper Lig’de 2021-2022 sezonu tescil edilecek mi?

Süper Lig’in bitmesine haftalar kala taraftarların aklında bu soru var: Küme düşme kaldırılacak mı? MHK ve TFF kanadında sancılı geçen sezonun ardından özellikle ligin son 4 sırasında yer alan takımların küme düşmenin kaldırılması için talepte bulunmaları beklenirken genel kanı Trabzonspor’un şampiyonluğunun kabul edilmesi şeklindeydi. Beyaz TV’nin haberine göre ise Süper Lig’de küme düşme kesin olarak kaldırılacak.

işte  konuyu  gündeme  getiren  bazı  haber siteleri

https://www.sondakika.com/spor/haber-istifalarin-ardindan-turk-futbolunda-kritik-karar-14877321/

https://www.yeniakit.com.tr/haber/kume-dusme-kaldiriliyor-futbolu-yasaklayalim-gitsin-1648109.html

https://www.sporx.com/flas-iddia-kume-dusme-kaldiriliyor-SXHBQ970401SXQ

https://www.webaslan.com/futbol/flas-iddia-kume-dusme-kaldiriliyor-SXHBQ136110SXQ

https://www.haberler.com/spor/turk-futbolunda-tarihi-karar-super-lig-de-kume-14877299-haberi/

https://www.61medya.com/turk-futbolunda-tarihi-karar-alinabilir-kume-dusme-kaldiriliyor

https://dijitalgaste.com/super-lig-de-kume-dusme-kaldiriliyor-tff-mujdeyi-verdi/8769/

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/super-ligde-tarihi-karar-yolda-532590h.htm

TFF YÖNETİCİSİNDEN SÜPER LİG’DE KÜME DÜŞMENİN KALDIRILMASINA AÇIK KAPI

Programda adı açıklanmayan bir TFF yöneticisinin açıklamalarına yer verilirken söz konusu yönetici küme düşmenin kaldırılmasına açık kapı bıraktı ve “Küme düşmenin kaldırılması olayı sezon sonunda kamuoyundan gelecek istek ve tepkilere göre değerlendirilebilir” dedi.

“SADECE TRABZONSPOR’UN ŞAMPİYONLUĞU KABUL EDİLMELİ”

Öte yandan programda yine adı açıklanmayan bir de kulüp başkanının sözlerine yer verildi. İsminin açıklanmasını istemeyen başkan, ligde şaibe olduğunu ve bu şartlar altında sadece Trabzonspor’un şampiyonluğunun kabul edilip küme düşmenin kaldırılması gerektiğini vurguladı.

Söz konusu başkanın Süper Lig’de küme düşmenin kaldırılmasıyla ilgili sarf ettiği sözler şöyle:

“LİG ŞAİBELİ, KÜME DÜŞME KALDIRILMALI”

“Bu ligde şaibe olduğu ortada TFF Başkanı gitti, 13 hakeme el çektirildi ve sonunda MHK Başkanı da istifa etti. Bu şartlarda sadece Trabzonspor’un şampiyonluğu kabul edilip küme düşme kaldırılmalıdır. Lig sonunda düşen 4 takıma, şehre gerçekten yazık olacak. Şu an adımın kullanılmasını istemiyorum ama sezon bitince öyle bir konuşacağım ki yer yerinden oynayacak.”

Süper Lig’de koronavirüs salgını sebebiyle 2019-20 sezonunda küme düşme kaldırılmıştı.

Kaynak – https://www.aksam.com.tr/spor/kume-dusme-kaldiriliyor-tff-yoneticisi-ve-baskan-yer-yerinden-oynayacak-dedi-ve/haber-1262575

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.