Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ BAŞKANLIK DİVANI TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİ

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ BAŞKANLIK DİVANI TOPLANTISI  SONUÇ BİLDİRGESİ

PARTİMİZİN BAŞKANLIK DİVANI TOPLANTISI

SONUÇ BİLDİRGESİ

 

Partimizin Olağan Başkanlık Divanı Toplantısı, internet üzerinden, çevrimiçi (online) olarak, Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici’nin başkanlığında yapılmıştır.

Toplantıda gündeme alınan hususlarla ilgili olarak kamuoyunun ve teşkilatlarımızın bilgilendirilmesine karar verilmiştir.

Toplantı, Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici’nin açılış konuşması ile başlamıştır.

1- Toplantıda ilk olarak, Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızla hafta içi yaptığı görüşme ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Divan üyelerimizin, toplantının içeriği ile ilgili sorduğu sorular cevaplandırıldı. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu diğer görüşmeler ile ilgili de fikir alış verişinde bulunularak, ülkemiz siyasetinde meydana gelecek muhtemel gelişmeler değerlendirildi.

2- Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadet süreci ile ilgili açılan davalar ve diğer gelişmeler ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

08.01.2021 tarihinde Kahramanmaraş Adliyesindeki duruşma ile ilgili olarak, Partimizi temsilen duruşmaları takip eden Genel Başkan Yardımcılarımız, Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu ve Sultan Selim Şimşek bilgilendirme yaptı.

Son gelişmeler değerlendirilerek, bugüne kadar olduğu gibi, sürecin tamamen aydınlatılıp hukuki süreç sona erene kadar, yönetimimiz ve hukukçularımızca sürecin yakından takip edilmesi noktasında kararlılık tekrar vurgulandı.

3- Bütün dünyayı ve ülkemizi derinden etkileyen salgınla ilgili gelişmeler değerlendirildi. Aşı çalışmaları ile ilgili kısa bir bilgilendirme yapıldı. Daha önce “Sıram geldiğinde ben de aşı olacağım.” açıklaması yapan Sayın Genel Başkanımıza, diğer siyasi parti liderleriyle birlikte Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın yapmış olduğu davetin, topluma ve camiamıza örnek olma adına kabul edildiği ve diğer parti yöneticilerimizin de sıraları geldiğinde aşı olacakları ifade edildi.

4- Teşkilatlanma ve üye kayıt çalışmaları hakkında Teşkilatlardan sorumlu Gen.Bşk.Yrd.Tevfik Eren bilgilendirme yaptı.

Üye kayıt çalışmalarının pandemi tedbirlerine rağmen iyi gittiği, üye sayımızın Aralık ayı başından bugüne kadar % 15 arttığı bilgisi Divan üyelerimizle paylaşıldı.

2021 yılı sonuna kadar 100.000 üye sayısına ulaşma hedefi ile ilgili hazırlıklar gözden geçirildi.

Karar aşamasında olan teşkilat kurma müracaatları, görev değişimi yapılan teşkilatlar, yeni yetki verilen ve kapatılan teşkilatlarla ilgili bilgilendirme yapıldı.

Teşkilatlanma çalışmalarında bazı bölgelerde göze çarpan bir hareketlilik varken, bazı bölgelerde ise beklenen performansın henüz görülmediği noktasında gerekli uyarılar yapıldı.

5- Partimizin 28. kuruluş yıldönümü olan 29 Ocak 2021 tarihinde, Pandemi tedbirleri dolayısıyla, geniş katılımlı özel bir kutlama programı yapılmamasına karar verilmiştir. Sadece Başkanlık Divanı ve MKYK Üyelerimizin katılımı ile Ankara’da bir programın yapılması, il ve ilçe teşkilatlarımızın da kendi bünyelerinde uygun ortamlarda az katılımlı, sade programlar yapması kararlaştırılmıştır.

 

6- Parti tabanımızın genişletilmesi ve her alanda kadrolarımızın hem nitelik, hem de nicelik olarak güçlendirilmesi için, fikri olarak bize yakın ve varlık sebebimiz olan değerlerimizi paylaşan grup, topluluk ve sivil toplum kuruluşlarıyla ilişkilerimizi güçlendirme kararı alınmıştır.

Bu amaçla ilgili Genel Başkan Yardımcılıklarımızın koordinasyonunda hazırlık yapılmasına ve yapılan bu hazırlık kapsamında gerekli adımların atılmasına karar verilmiştir.

 

7- Toplantı dilek ve temenniler bölümünde gündeme getirilen diğer hususlarla sona erdi.

 

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.