Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanılığına Abdulvahap Karaman Seçildi

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanılığına Abdulvahap Karaman Seçildi
21.03.2022
169
A+
A-

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkanılığına Abdulvahap Karaman Seçildi

Büyük Birlik Partisi Malatya 10.İl Kongresinde İki Aday Yarıştı, Yapılan kongrede Başkan Adayı Abdulvahap Karaman 203 oy alırken, Mevcut Başkan Ali Rıza Ulutaş 113 oy aldı.

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Başkan Adayı Abdulvahap Karaman’ın konuşması partililer tarafından ayakta alkışlandı.

Başkan Adayı Abdulvahap Karamanın konuşması şöyle:  Sayın Genel Başkanım, Sayın Genel Başkan yardımcılarım, Kıymetli İl Başkanım, İlçe Başkanlarım, Sayın Alperen Ocakları Başkanımız, Değerli Siyasi Parti temsilcileri, Sayın Belediye Başkan Vekilleri, Değerli Sivil Toplum Kuruluşları, Basınımızın Güzide Mensupları, Değerli Dostlarım, Dava Arkadaşlarım ve Sevgili Hazirun sözlerime başlamadan önce sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Varlığını değerlerine adamış bir kardeşiniz olarak milletime hizmet etme noktasındaki azim ve kararlılığımı Rahmetli Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu Başkanımızın bizlere miras bıraktığı ve Sayın Genel Başkanımız Mustafa Desticinin önderliğinde devam eden, ilkeler çerçevesinde gerçekleştirmek üzere, bu davaya gönül vermiş çok kıymetli arkadaşlarımızla birlikte, mensubu olduğum Büyük Birlik Partisi’nin Malatya İl Başkanlığına Aday Oldum.

Kardeşlik, sağduyu ve dayanışma ruhu ile, demokrasi ve siyasi ahlak ekseninde hareket ederek insanlık tarihinin en kadim şehirlerinden biri olan bu kutlu şehre dava arkadaşlarımızla birlikte hizmet etmek, hemşerilerimizin dertleri ile dertlenmek ve Malatya’mızı daha ileri bir noktaya taşıma yolunda gayret göstermek benim ve yol arkadaşlarım için büyük bir onur ve şeref olacaktır. Bunu gerçekleştireceğimize olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve idealler doğrultusunda bu yola baş koyarken kurucu liderimiz, dava ve gönül adamı Cennetmekân Şehit Muhsin Başkanımızı rahmetle anıyor, onun geride bıraktığı emaneti bugün taşıyan Sayın Genel Başkanımız Mustafa Destici’ye saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum.

Siz değerli Misafirlerimiz, Basın mensupları ve bizi dinleyen aziz hemşerilerimizin huzurunda bu kutlu yolda beni yalnız bırakmadıkları ve yanımda yer aldıkları için yönetimde yer alan can arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Kongremizin partimiz ve Malatya’mız adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, kıymetli delegelerimizin desteğini bekliyorum. Bu Bayrak Yarışında Yer alan Ali Rıza Ulutaş Başkanımda başarılar diliyorum.

Davetimize icabet eden siz değerli Misafirlerimize, basın mensuplarına ve kongremize teşrif edip burada bizleri yalnız bırakmayan Büyük Birlik Partisine gönül vermiş Gönültaşlarımıza şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Battalgazi Belediyesi Konferans salonunda Partisi tarafından düzenlenen 10. il kongresine katıldı. Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Mustafa Destic’iye Büyük İlgi Vardı.

Büyük Birlik Partisi Malatya 10.İl Kongresine: Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Genel Başkan Yardımcısı Uğur Bulut, Başkan Yardımcısı Bülent İspir, MKYK üyesi Cafer Çongar, MDK üyesi Ercan Altunkaya, Anadolu Basın Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Şube Başkanı Zeki Dağ, Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediye Başkan yardımcıları, Çok sayıda STK Başkanları ve davetliler ve partililer katıldılar.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Mustafa Destici, Bizim Davamız Türk İslam Birliği Davasıdır

Genel Başkan Destici: “Davamız Kızılelma’dır” Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici: “Adriyatik’ten Çin seddine dedik. Çünkü bizim davamız Müslüman Türk’ün davasıdır. Bizim davamız Kur’an davasıdır. Bizim davamız Türk İslam Birliği davasıdır. Dolayısı ile bunun adı da Kızılelma’dır” “Biz, ‘HDP kapatılsın’, ‘HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıkları kaldırılsın’ derken bunlar bizim siyasi rakiplerimiz olduğu için böyle söylemiyoruz. Bunlar PKK ile iş birliği yaptıkları için, PKK’nın partisi ve PKK’nın milletvekili oldukları için ‘sizin mecliste işiniz yok’ diyoruz”

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Şarkışla İlçe Kongresinde yaptığı konuşmasında, “Adriyatik’ten Çin seddine dedik. Çünkü bizim davamız Müslüman Türk’ün davasıdır. Bizim davamız Kur’an davasıdır. Bizim davamız Türk İslam Birliği davasıdır. Dolayısı ile bunun adı da Kızılelma’dır” dedi.

Bugün sizlere ülkemizin en güzel şehirlerinden birisi olan Malatya’daki kongremizden hitap ediyoruz Tabii ki dünya gündemini kısaca değerlendirecek göz atacak olursak 2 yıldan fazla bir süredir bir pandemi belasıyla uğraşıyoruz. Bütün dünya ülkeleri bununla mücadele ediyor bununla savaşıyor. Biz elhamdülillah Devletimiz, Hükümetimiz ve Sağlık Bakanlığımız baştan tedbirleri çok sıkı aldı. Gerekli önlemleri aldı. Hastanelerimiz Elhamdülillah bizim hastalarımızı tedavi edecek şekilde hiçbir sıkıntı yaşamadık. Burada sağlık çalışanlarımızı bir kere daha gönülden ve kalpten bir kere daha şükranlarımı sunuyorum.  Onlarla gurur duyduğumuzu ifade ediyorum.

Başında Türk kelimesi olmasına rağmen Türk Tabipler Birliği Türk hekimleri temsil etmediğini de bu vesile ile belirtmek istiyorum. Bunlar maalesef çok az bir kesimini temsil etmelerine rağmen sanki bütün doktorlarımızı temsil ediyor gibi resim veriyorlar. Türk Tabipler Birliği Başkanı başta olmak üzere hatırlayın, en son bir Feto kaçkını ile röportaj yaptı değil mi.  PKK televizyonlarda çıkıyor. Onların sözcülüğünü yapıyorlar Türk hekimlerinin ya da Türk doktorlarının sözcülüğünü yapmıyorlar. Maalesef bizim insanlarımız da devletimizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar.

“Bizim önceliğimiz her zaman Aziz milletimiz olmuştur. Milletimizin hiçbir ferdi arasında da bugüne kadar ayrım göstermedik ve bundan sonra da göstermeyeceğiz.  Ülkemizde aynı bayrak altında yaşayan herkes, bir ve beraber yaşama iradesi altına koyan herkes bizim kardeşimizdir bu ülkenin 1. sınıf vatandaşıdır ve bizim başımızın üstünde ve yeri vardır.

Malatya partimizin kurulduğundan beri Büyük Birlik Partisi’ne en güçlü desteği veren illerimizden bir tanesi olmuştur.  Hem Türkiye ortalamasının katbekat üstünde oylar alınmıştır. Son yerel seçimde de Cumhur ittifakı hassasiyetimiz ile de büyükşehirde ve bazı ilçelerinde aday göstermiyor olmamıza rağmen sadece küçük ilçelerde aday gösterilen rağmen yüzde 6 civarında oy alınmıştır.

Dolayısıyla diğer yerlerde Cumhur İttifakı’nın parçası olduğu için aday göstermedik. Malatya ve doğusundaki bazı illerimizde ilçelerimize de HDP kazanmasın,  PKK’nın uzantıları iş başına gelmesini hassasiyeti ortaya koyarak Büyük Birlik Partisi önce devletin ve milletin çıkarlarını, parti çıkarını bir kenara koyarak oralarda da adayı çıkarmamış orada da PKK’nın karşısında kim varsa başta AK Parti ve MHP almak üzere onları desteklenmiştir. Çünkü Büyük Birlik Partililer Alperenler, şahsi çıkarları için değil Devleti ülkeyi milleti Türk ve İslam coğrafyasında inançlarını önceleyerek diyerek siyaset yaparlar. Dolayısıyla bugün seçim olsa aynı hassasiyeti göstereceğimizin de altını çizmek isterim “

Büyük Birlik Partisi Malatya İl Kongresinde İki Aday Yarıştı, Yapılan kongrede Başkan Adayı Abdulvahap Karaman 203 oy alırken, Mevcut Başkan Ali Rıza Ulutaş 113 oy aldı.

Abdulvahap Karaman Başkanlığındaki Büyük Birlik Partisi Malatya İl Yönetim Kurulu Şu İsimlerden Oluştu;

Yüksel Duman, Ahmet Tokay, Ahmet Sürücü, Ahmet Erdoğan, Rıfat Sezgin, Ali Samanlı,  Hasan Arıkan, Cemal Görgeç, Cumali Sürücü, Fatma Gürbüz,  Münevver Varol, Yıldız Dikici, Aysun Avcu, Şenay Ergül, Basri Gündüz, Hüseyin Polat, Ergün Büker, Murat Durak, Ergün Öz, Orhan Özşahin, Mustafa Karaman, Dilek Gürşen, Gaffar Akkuş, Ahmet Yavuz, Candemir Demir, Abdulkadir Özaslan, Muhammed Ören, Mustafa Cengiz, Ufuk Atsız, Nevzat Şahin, Sinan Kasar, Mehmet Turan, İhsan Karyağdı, Oğuzhan İçli, Mehmet Hadi Er, Hüseyin Önal, Fatih Ertüzün, Mustafa Kemal Ekici, Zeki Dağ.

İl Disiplin Kuruluna:

Mustafa Ayık, Berat Doğraroğlu, Ahmet Bolat ve Oktay Altunkaya seçildi

Üst kurul delegeliklerine ise:

Abdulvahap karaman, Ercan Altunmkaya, Ali Rıza Ulutaş, Şinasi Yılmaz, Abdullah Dışkıran, Yaşar Toraman, Arif Koyun, Arif Özay Aydın, Fahri Fırat, Ahmet Sürücü, Ahmet Okay, Aliye Aybar, Yüksel Duman getirildiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.