Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Çalık, CHP Türkiye Düşmanları ve FETÖ’nün Dilini Kullanan Parti Haline Geldi

Çalık,  CHP Türkiye Düşmanları ve FETÖ’nün Dilini Kullanan Parti Haline Geldi
10.02.2022
166
A+
A-

AK Partili Çalık’tan Kılıçdaroğlu’nun “faturamı ödemeyeceğim” açıklamasına tepki: Milletimiz bu provokasyona gelmez,

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘elektrik faturasını ödemiyorum’ açıklamasına tepki göstererek, “Tehdit ve nefret dili kullanmayı alışkanlık haline getiren CHP lideri bu açıklamasıyla aslında, HDP’nin elektrik faturaları üzerinden sokağa çıkma çağrısına uyarak provakasyon fitilini ateşlemiştir. Bu, şirazeden çıkmış ölçüsüz bir sözdür. Milletimiz bu provokasyona gelmez.” dedi.

Milletvekili Çalık, Malatya’da Kuyumcular, Lokantacılar ve Terziler Odasını ziyaret etti. 

Çalık ilk olarak Malatya Kuyumcular Esnaf Odasını ziyaret ederek, yeniden başkanlığa seçilen Murat Özhüsrev’e hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Milletvekili Çalık, ziyarette yaptığı konuşmada, “Küçük esnaf, esnaf içerisinde en zor işi yapan kişilerdir. Özellikle pandemi döneminde esnafımıza vermiş olduğumuz destek önemliydi. Verilen her destek can suyu mahiyetindeydi. Tüm dünyanın yaşadığı pandemi süreci ve ekonomik kriz, Türkiye olarak yaşadığımız doğal afetler ve bir de yapılmak istenilen ekonomik darbeye karşın Türkiye bağımsız ve güçlü bir ülke olarak mücadele verdi” ifadelerini kullandı.

ENERJİ BAKANLIĞIMIZ ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR 

Esnafın elektrik fiyatlarından dolayı yaşadıkları sıkıntıları kendilerine ilettiklerini dile getiren Çalık, “Elektrik faturalarındaki yeni düzenleme ile ilgili Enerji Bakanlığımız çalışma yürütüyor. Bizlerde vatandaşlarımızdan, esnaflarımızdan gelen istek, talep ve önerileri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez’e ilettik. Tüm yaşamış olduğumuz süreci göz önünde bulundurduğumuzda 20 yıllık Türkiye hikayesinde bir Recep Tayyip Erdoğan faktörü var. Bu süreçte başka bir insan olsaydı ne 15 Temmuz’u aşabilirdi ne 2007 E-muhtırasını aşabilirdi ne ondan önce 2004’te yapılmak istenilen darbeleri aşabilirdi ne de Türkiye’nin büyümesine vesile olabilirdi. Bunları yaparken içten ve dıştan ülkenin aleyhine olan grupların karşısında dimdik duruyoruz. Dış mihrakları herkes biliyor, onlara payanda olanları da herkes çok iyi biliyor. Yaşamış olduğumuz ekonomik darbe sürecini atlatmak; yeniden istihdamla, büyümeyle, ihracatla güçlü ve bağımsız Türkiye’yi yeniden inşa edip, devam ettirmek bizim asli vazifemiz” diye konuştu.

KAOS YARATMA GİRİŞİMLERİ AMACINA ULAŞAMAYACAKTIR

Çalık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘elektrik faturasını ödemiyorum’ açıklamasına tepki göstererek, “Tehdit ve nefret dili kullanmayı alışkanlık haline getiren CHP lideri bu açıklamasıyla aslında, HDP’nin elektrik faturaları üzerinden sokağa çıkma çağrısına uyarak provakasyon fitilini ateşlemiştir. Bu, şirazeden çıkmış ölçüsüz bir sözdür. Devlet düşmanı, millet düşmanı terör örgütlerinin ve uzantılarının istediği bir sözdür. Bu çirkin dili, provakasyon kokan kabul edilemez söylemini şiddetle kınıyorum. Eğer Kemal Kılıçdaroğlu, sahici muhalefet yapmak istiyorsa önce her kesime hakaret eden ötekileştirici, kavgacı, nefret içerikli, hastalıklı ve yıkıcı bu dili bırakmalı, itiraz ve önerisini ortaya koymalıdır.

Ama bakıyoruz ki bu dil Kılıçdaroğlu’nun CHP’si için yerleşik bir dil olmuş. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin başına getirildiğinden beri CHP, Atatürk’ün partisi olmaktan çıktı, HDP’nin limanına yanaştı, Türkiye düşmanlarıyla hareket eden ve FETÖ terör örgütünün yalan söylemlerini kullanan bir parti haline geldi. CHP’ye gönül verenlere sesleniyorum, bu freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı savrula savrula tehlikeli gidişe CHP içinde ‘dur’ diyecek hiç mi yürekli, sağduyulu bir kişi yok. Milletimiz bu provokasyona gelmez. Kaos yaratma girişimleri asla amacına ulaşamayacaktır” dedi.

HER ZAMAN ESNAFLARIMIZIN YANINDA OLDUK

Milletvekili Öznur Çalık daha sonra Malatya Lokantacılar Esnaf Odasını ziyaret ederek, oda başkanlığına yeni seçilen Murat Keskin ve yönetimine başarılar diledi.

Milletvekili Çalık, ziyarette yaptığı konuşmada, “Lokantacı esnafımızın sorunlarını çözmek için gerekli destekleri verdik, bundan sonra da vermeye hazırız. Cumhurbaşkanımıza, partimize ve Cumhur İttifakı’na vermiş olduğunuz desteklerden dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum. Pandemi döneminde yaşanılan sorunları faizsiz kredilerle, desteklerle, yarı zamanlı çalışmayla, nakdi ve kira destekleriyle aşmaya çalıştık” ifadelerini kullandı.

Milletvekili Öznur Çalık sonrasında Malatya Terziler Esnaf Odasını ziyaret ederek, güven tazeleyen Cumali Savaş’a ve yönetimine hayırlı olsun dileklerini iletti.

Milletvekili Çalık, ziyarette yaptığı konuşmada, küçük esnafın hem Malatya hem de Türkiye ekonomisinin omurgası olduğunu ifade etti.


Malatya ve Türkiye’yi küçük esnafın ayakta tuttuğunu kaydeden Çalık, şunları söyledi:

“Kayısı para etmediğinde en çok etkilenen kesim esnaftı. Çiftçiye kayısıdan az para geldiğinde esnafa dönmüyor ve Malatya ekonomisi tıkanacak noktaya geliyordu. Şimdi son iki yıldır Malatya üreticisinin alnının ve aklının terinin para etmesiyle birlikte esnafımızın da ciddi manada yüzü güldü. Malatya’dan, geçtiğimiz yıl 115 ülkeye 90 bin 203 ton kuru kayısı satılarak 347 milyon 905 bin dolar döviz girdisi sağladı. Bütün vatandaşlarımıza küçük esnaftan alışveriş yapmalarını çok net şekilde söylüyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.