DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Chp li Avukat Sarıoğlu Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı Oluyor

Chp li Avukat Sarıoğlu Ak Parti’den Milletvekili Aday Adayı Oluyor

Seçimlere iki aydan kısa bir süre kala gerek Türkiye genelinde gerek Malatya’da gündem siyaset odaklı. Malatya’da hafta başı çok sürpriz bir isim Ak Parti saflarına geçiyor. özelikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran’dan sonra “Sadece başkanlığı değil, parlemantoyu kahır ekseriyetle almamız lazım’ İfadesinin ardından Malatya’da bir süre CHP Malatya İlçe Başkanlığını yürüten Av.Selahattin Sarıoğlu Ak Parti’den Milletvekili olmaya hazırlanıyor. Sosyal Demokrat kimliği ile bilinen ve kentin ve ülkenin sorunlarına her zaman kafa yoran ve çözümler üreten, vatandaşla sık sık gündem hakkında görüş alışverişinde bulunan Av. Selahattin Sarıoğlu’nun Pazartesi günü Ak Parti’den aday adayı olmak için başvuruda bulunacağı öğrenildi.
Malatya’da geçtimiz gün Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Ak Parti İl Başkanı milletvekili olmak için görevlerinden istifa ederken, bugün de akşam saatlerinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve Ak Parti Genel Başkan Yaedımcısı Öznur Çalık Milletvekili olmak için başvuruda bulundular.
bu Başvuruların özellikle Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Tüm vekillerin tekrar milletvekili olmaları için aday adayı olaması’ talimatından sonra gerçekleştiği iddia ediliyor.
Bugün gündemin en önemli maddesi olan ve muhalefetin çatı adayı olması beklenen eski Cumhurbaşkanlarından Abdullah Gül’ün “aday olmayacağım”ifadesi sonrası muhalefetin ortak çatısının çökmüştü. Bununla birlikte CHP’nin hala başkan adayı belirliyemediği şu günlerde eski Battalgazi İlçe Başkanı Selahattin Sarıoğlu’nun Ak Parti saflarına geçecek olması Ak Parti’nin Malatya’da kan kaybetmesine engel olacağı bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle bazı Ak Parti Milletvekillerinin Malatyada çok görünmemesi vatandaş tarafından tepkiyle karşılanıyordu. Battalgazi İlçe Başkanlığı süresince mahalle mahalle, sokak sokak gezerek vatandaşların sıkıntıları ile ilgilenmesi ve bu sıkıntıları basın medya aracılığı ile duyurulması konusunda çok başarılı iken görevi bırakması ve el çektirilmesi o dönem Malatya’nın tartıştığı konulardan başında gelmişti.
Sosyal Demokrasi’yi özümsemiş, vatandaşın dert ve sıkıntılarını bilen ve bunları halı altına asla süpürmeyeceğine inanılan sayın Selahattin Sarıoğlunun gireceği yeni kulvarda siyaset yapacak olması siyasete farklı bir renk katması bekleniyor. Sarıoğlu’nun bu hamlesi ve seçilmesi halinde Ak Parti’nin Parlemanto’da daha güçlü girmesine sebep olacak. Ak Parti tüm illerde bu simaları bulup Parlemantoya göndermesi ise daha bir yapıcı ve çözüm üreten bir parlemantonun şekillenmesine vesile olacağı konuşuluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.