DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Millet İktidarında Yoksul Ailelere “Altın Kart” Vereceğiz

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Millet İktidarında Yoksul Ailelere “Altın Kart” Vereceğiz
12.05.2023
102
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Millet İttifakı’nın iktidar olması durumunda yoksul aileleri için uygulanacak olan “Altın Kart” ile ilgili açıklama gerçekleştirdi.

İl Başkanı Barış Yıldız’ın açıklama metni: 

Değerli Malatyalılar, 
Bugün ev kadınlarına Millet İttifakı iktidarımızda gerçekleştireceğimiz bir uygulamadan bahsetmek ve bir müjde vermek istiyorum.


Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bugün yoksulluğu yöneten, idare eden ve devam ettiren düzeni sonlandırmak için Türkiye’de yoksullukla gerçekten mücadele ederek yoksulluğu bitirmeyi hedefliyoruz. Daha önce partimizin programında, Millet İttifakımızın ortak mutabakat metninde yer verdiğimiz; dünyada uygulanan ancak Türkiye’de uygulanmayan Aile Destekleri Sigortası’nı uygulayacağımızın, gerçekleştireceğimizin sözünü veriyoruz.
Aile Destekleri Sigortası ile herkes asgari geçim düzeyini sağlayacak gelire kavuşacak. İhtiyaç sahibi ailelere durumuna göre her ay tam, yarım ya da çeyrek altın tutarında sosyal yardım verilecek. Bu yardımlar ailedeki kadının “Altın Kart” hesabına yatırılacak. Aile Destekleri Sigortası ile ev kadınlarının sigortası “Altın Kart” olacak.


“Altın Kart” uygulamasıyla her ay yatan sosyal yardımlar altın kuruna bağlanacak; böylece sosyal yardım tutarları enflasyon altında ezilmeyecek.

 
Yoksul ev kadınlarımız hiç kimsenin kapısını çalmaya muhtaç olmadan, kuyruklarda sıra beklemek zorunda kalmadan, rencide edilmeden sosyal yardım kuruluşundan Altın Kart’ ı alacak ve istediği gibi kullanabilecek. 
Bizlerin en büyük uğraşı Türkiye’de yoksulluğu bitirmek, insanca, hakça bir düzende hep birlikte yaşamak olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.