Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Cumhurbaşkanı, Avrupa’nın En Ucuz Elektrik ve Doğalgazını Biz Kullanıyoruz

Cumhurbaşkanı, Avrupa’nın En Ucuz Elektrik ve Doğalgazını Biz Kullanıyoruz
16.02.2022
151
A+
A-

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Kabine toplantısı sona erdi. Saray’da gerçekleşen toplantı 4 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Avrupa’nın En Ucuz Elektrik ve Doğalgazını Biz Kullanıyoruz

Erdoğan, toplantının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu:

İşte o açıklamalardan satırbaşları:

ARAYAN SORAN HERKESE TEŞEKKÜR

“Kovid-19 testinde koronavirüsün Omicron varyantına maruz kaldığımız anlaşılmıştı. Bunun üzerine kendimizi karantinaya almıştık. Karantina döneminde çalışmalarımızı evden sürdürdük. Bu süreçte yanımızda olan milletimizin her bir ferdine en kalbi şükranlarımı sunuyorum.

KDV DÜZENLEMESİ HAYIRLI OLSUN

Devlet ve hükümet işlerini hem yakından takip ettik, hem de gereken yönlendirmeleri yaptık. KDV indirimin ülkemize ve üreticimize tekrardan hayırlı olmasını diliyorum. KDV düzenlemesi devlet olarak bizim attığımız bir adımdır. Bakanlıklarımız indirimin fiyatlara yansıyım yansımadığını yakından takip edecekti. Fedakarlığı sadece devletten beklemek ne gerçekçidir ne de sürdürülebilirlik ilkesine sığar. BAE ile toplam 13 anlaşma imzaladık. Ziyaretimiz Türkiye-BAE arasında yeni bir dönem başlattı. Önümüzdeki dönemde körfez bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin gelişmesine katkı verecek diğer ülkelerle yakın temaslarımızı sıklaştıracağız. Bugünkü Kabine Toplantısı’nda yeni dönemin yol haritasıyla ilgili değerlendirmelerimizi yaptık.

Dün ile bugün arasında vicdanlı bir irtibat kurulamıyor. Türkiye’nin nereden nereye geldiğini görmeden 2023 vizyonumuzun anlaşılması mümkün değildir. Eski Türkiye ile bugünkü Türkiye fotoğraflarının doğru, vicdanlı, sağlıklı bir mukayesesini yapmak hepimizin görevidir. Sadece günü kurtararak geleceğimize güvenle bakamayız. Dün önceliğimiz can ve mal varlığımızı tehdit eden terördü. Dün önceliğimiz işsizlikti. Bugün artık sınırları içinde hiçbir terör faliyetine izin vermeyen, sınırları dışındaki terör örgütlerini de takip eden bir Türkiye var. Bugün artık özgür bireylerin Türkiye’si var. Bugün artık bölgesinde ve dünyada söz sahibi, bayrağı ve pasaportu itibarlı bir Türkiye var.

Küresel sağlık ve ekonomi krizini gelişmiş, gelişmekte olan ayrımı yapmadan tüm ülkeleri kasıp kavurduğu zamanda biz hedef yükselttik. Yatırıma, istihdama, üretime, ihracata yönelerek kendimizi diğerlerinden ayrıştırdık. Bugün 85 milyonluk bir nüfusa sahibiz. Dünyanın panikle içine kapandığı bu dönemde farklı bir politika destekleyerek üretimi ve bireyleri destekledik.

ENFLASYON HER AY DÜŞECEK

Halı hazırdaki en önemli sorunumuz yüksek enflasyondur. İnşallah onun da üstesinden geleceğiz. Türkiye’yi 30 milyonun üzerinde vatandaşını istihdam eden bir ülke haline getirmiş olmak en büyük iftiharımızdır. Biz Türkiye ekonomi modeli diye ifade ettiğimiz bir politika ile süreci tam tersine çevirmeyi başardık. Aldığımız tedbirlerin insanlarımızın günlük hayatlarına olan olumlu etkileri kendini her geçen ay biraz daha belli edecektir.

ELEKTRİK FİYATLARI BİZE MAHSUS BİR DURUM DEĞİL

Son dönemde üzerinde en çok konuşulan hususlardan biri de enerji fiyatlarıdır.  Enerji fiyatları elbette tüm dünyada oldukça yükselmiştir. Bu sadece bize ait değil, sadece bize mahsus bir durum da değil. Küresel düzeyde doğalgaz fiyatları 10 kat, kömür fiyatları 5 kat, petrol fiyatları 3 kat artmıştır.

Konutlarda aylık 200 kw tüketim üzerinden bakıldığında Türkiye Avrupa’daki 34 ülke arasında vatandaşlarına en uygun fiyatla elektrik hizmeti sunan 3. ülkedir.

AVRUPA’DA EN UCUZ ELEKTRİK VE DOĞALGAZ BİZDE 

Son dönemde elektrik fiyatları tüm dünyada yükselmiştir. Bu sadece bize mahsus bir durum değildir. Küresel düzeyde fiyatlar artmıştır. Elektrik ve doğalgaz fiyatlarının Avro cinsinden rakam ve asgari ücrete oranları üzerinden karşılaştırmasını yaparak gerçek tabloyu dikkatinize sunmak istiyorum.

Konutlarda aylık 200 kilowat tüketim üzerinden bakıldığında Türkiye Avrupa’da 34 ülke arasında vatandaşlarına en ekonomik hizmeti sunan 3. ülkesidir. Norveç 35, Fransa 45, Hollanda 60, Belçika 92, Almanya’da 100 Avro’dur. Asgari ücretle mukayese ettiğimizde ülkemizde yüzde 5,5 oran karşımıza çıkmaktadır.

Benzer tablo doğalgaz konusunda da geçerlidir. Türkiye 100 metreküplük tüketime 18,5 Avroluk faturasıyla Avrupa’nın vatandaşına en ucuz doğalgaz hizmeti sunan ülkesidir.

Vatandaşımıza gelen elektrik ve doğalgaz faturaları elbette yüksektir.Buna rağmen Türkiye hem fiyat hem asgari ücrete oranı bakımından vatandaşlarına en uygun tarifeli elektrik ve doğalgaz hizmeti sunan ülkelerin başında gelmektedir.

CEMEVLERİNE YENİ FATURA

Elektrikte 210 kilovatsaate kadarki düşük tarife ve 210 kilovatsaatin üzerindeki yüksek tarife rakamları, vatandaşımız lehine yeniden değerlendirilecektir. Vatandaşlarımız ve esnafımız lehine olarak yeniden düzenlenecek. Dernek, vakıf ve cemevleri konut statüsüne alınacak. Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği, ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir. Kriterlere uyan 4 milyon hane için yılda iki defada ödenmek üzere 450 ile 1150 lira arasında değişen miktarlarda doğal gaz desteği sağlayacağız. Sosyal güvenlik şemsiyemizin etkisini genişletecek 15 milyar liralık yeni bir sosyal destek paketiyle ilgili hazırlıklara başlanması talimatını verdik.

PANCAR ÜRETİCİLERİNE DESTEK

Gübre fiyatlarında yarından itibaren yüzde 30 indirim uygulanacak. Pancar üreticilerinin ödemesini bir ay öne çektik, cuma günü hesaplara yatırılacak.

KYK YURTLARINDA YEMEK ÜCRETİ

Yurtlarda kalan gençlere verilen beslenme yardımı 750 liraya çıkarıldı:

İNTERNET 32 GB OLDU

Yurtlarda 16 GB olan internet desteğini 32 GB’a çıkardık. Akademik yarıyılın ikinci döneminden başlamak üzere yurtlarda kalan gençlerimize beslenme yardımını 570 liradan 750 liraya yükseltiyoruz. Üniversite öğrencilerimizi muhtemel artışlara karşı koruyoruz.

Kaynak – https://www.yenicaggazetesi.com.tr/akpli-baskandan-skandal-sozler-erdogan-gibi-liderleri-olsa-ataturkun-heykellerini-yikarlardi-511064h.htm

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.