DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Malatya °C

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bir Milyon Suriyeli’yi Ülkelerine Geri Göndereceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan  Bir Milyon Suriyeli’yi Ülkelerine Geri Göndereceğiz
03.05.2022
137
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib’de düzenlenen anahtar teslim törenine bir video mesaj gönderdi. Erdoğan, “1 Milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib’deki anahtar teslim törenine video mesajla katılım gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“KİMSE KEYFİ YERE BELİRSİZ GELECEĞE YÜRÜMEZ”

İnşasında çalışan herkese teşekkür ediyorum. Kimse vatanını, evini sebepsiz yere terk etmez. Kimse keyfi yere belirsiz bir geleceğe doğru yürümez.

Sınır kapılarımızı açmak ve gereken her türlü desteği vermek insanlık borcumuzdur.

Batılıların sergiledikleri ırkçı, bencil, riyakâr tutumu yüzlerine vuruyoruz. Mazlumlara bakarken biz sadece insan görüyoruz.


“KİMSENİN TENİNİN RENGİNE BAKMIYORUZ”

Kimsenin inancına, konuştuğu dile, teninin rengine bakmıyoruz.

Sadece insan, mağdur görmek bunun için harekete geçmenizi gerektiriyor. Dünyanın pek çok yerinde yardım ve destek programları yürütüyoruz.

Geçtiğimiz haftalarda Afganistan’a içinde 5 bin ton insani yardım malzemeleri olan 10 ayrı iyilik treni gönderdik. Ukrayna’ya 100 TIR insani yardım malzemeleri gönderdik.

“500 BİN SURİYELİ GERİ DÖNÜŞ YAPTI”

Geçtiğimiz haftalarda Afganistan’a içinde 5 bin ton insani yardım malzemeleri olan 10 ayrı iyilik treni gönderdik. Ukrayna’ya 100 TIR insani yardım malzemeleri gönderdik.

Şimdi artık tüm alanlarda dünyanın en çok yardım yapan ülkesi durumundayız. Mazlumların canlarını, onurlarını kurtarmalarını sağlamak için kapılarımızı açmakla kalmadık, yeniden evlerine dönebilmeleri için her türlü gayreti gösteriyoruz.

Güvenli bölgelere 500 bin Suriyeli geri dönüş yapmıştır. Briket evler, bu adımlardan biriydi. 1 Milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz. Azez, Cerablus, Tel Abyad başta olmak üzere 13 ayrı bölgede yerel meclislerde yürüteceğimiz proje bir hayli geniş kapsamlıdır.”

Kaynak Haber – https://www.karar.com/guncel-haberler/erdogan-yeni-projeyi-duyurdu-1-milyon-suriyeliyi-geri-gonderecegiz-1664088

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.